Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemikahve ve kıraathaneciler, oyun yasaklarının kaldırılmasını istiyor

kahve ve kıraathaneciler, oyun yasaklarının kaldırılmasını istiyor

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, kağıt oyunu oynama yasağı nedeniyle esnafın kapanma noktasına geldiğini söyledi.

Sözcü’den Yavuz Alatan’a konuşan başkan, normalleşme sürecinde işyerlerinin açıldığını ancak ‘vatandaşın hoşça vakit geçirdiği okey, tavla ve oyun kağıdı’nın halen yasak olduğunu dile getirdi.

 

Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Bu uygulama nedeniyle esnaf, günlük masraflarını dahi çıkaramıyor. Kepenk kapatma noktasına geldi. İşyerlerinin kiralarını ödeyemeyen esnaf, ayrıca SGK primleri, elektrik, su, personel ve doğalgaz giderleriyle karşı karşıya.”

“Kıraathaneci esnafımız kepenk kapatma noktasına geldi” diyen federasyon başkanı, kıraathanelerde 100 bin esnaf ve çalışan bulunduğunu, personelin günlük ücretinin dahi ödenemediğini ifade etti.

Ağaoğlu şu taleplerle bulundu: “Esnaf acil olarak kira yardımı yapılmalı. Çalışanların ekonomik mağduriyeti giderilmeli. Birikmiş elektrik, su, doğalgaz faturaları yıl sonuna kadar ertelenmeli. SGK primleri ve vergiler devlet tarafından ödenmeli.”

Kıraathaneler, diğer birçok işyeri gibi birkaç ay kapalı kalmasının ardından haziran ayının başında açılmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER