Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkKalbi Duran Hasta Gelişim’de Hayata Döndürüldü

Kalbi Duran Hasta Gelişim’de Hayata Döndürüldü

Bir anda kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede kalbi tekrar çalıştırılan 53 yaşındaki Mahmut Akkuş, bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı olarak sevk edildiği İskenderun Gelişim Hastanesi’nde hayata döndürülerek, taburcu edildi.

Reyhanlı’da yaşayan ve kalp krizi geçirdiği tespit edilen Mahmut Akkuş’a acil serviste bir buçuk saat kalp masajı yapıldı ve 20 kez elektroşok verildi. Hastanın, yapılan müdahaleye cevap vermesi üzerine, bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı halde Gelişim Hastanesi’ne sevk edildi.

Bir ay boyunca yoğun bakım tedavisi gören Mahmut Akkuş’un sağlık süreci hakkında bilgi veren İskenderun Gelişim Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Okur,“Hasta bize getirildiğinde; Kardiyoloji Uzmanımız Doç. Dr. Ali Cevat Tanalp tarafından anjiyoya alındı. Anjiyoda hastaya; balon ve 3 stent takıldı,ardından Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde takip ve tedavisine başlandı. Hastanın bilinci yavaş yavaş gelmeye başladı, fakat hasta solunum cihazına bağlıydı. Bu nedenle boğazına delik açılarak takibine devam edildi. Takip sırasında, ritim bozukluğu yaşadı ve kalbi tekrar durdu. Ardından kalp masajına tekrar cevap verdi. Takibinde şuuru açılan hasta, yaklaşık bir ay sonra Göğüs Hastalıkları Servisi’ne alındı ve boğazındaki delik kapatıldı. Son iki gün yürümeye başlayan hasta sağlıkla taburcu edildi” dedi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER