Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKaldırımda Yürüyen Anne ile Oğlunu Hayattan Koparan Sürücünün Cezasız Kalmasına Aile Üyeleri...

Kaldırımda Yürüyen Anne ile Oğlunu Hayattan Koparan Sürücünün Cezasız Kalmasına Aile Üyeleri İsyan Etti

Yaklaşık üç ay önce İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde kaldırımda yürürken araba çarpması sonucu hayatını kaybeden anne ile oğlunun katilinin serbest kalmasına ailenin babası Muzaffer Cingöz ve kızı Elif isyan etti.

“Karım ve oğlum toprak altında, buna sebep olan dışarıda”

Mustafa Kemal Mahallesi 575. Sokakta 4 Eylül 2021 tarihinde bir trafik kazası meydana gelmiş, kazada Songül Cingöz (47) ve oğlu Soner Cingöz (11) hayatını kaybederken ailenin babası Muzaffer Cingöz (55) ve kızı Elif Cingöz (20) de yaralanmıştı. Yaya olan Cingöz Ailesine çarpan transport tipi araç sürücüsü Y. O. (18), 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle şartlı tahliye edilmiş, Şubat ayında görüşülecek dava süresine kadar, her gün emniyete imza atması koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Yaşanan kaza sonrası adeta yıkılan Muzaffer Cingöz karısı ve çocuğunun şu an toprak altında olduğunu belirterek, buna sebep olanın ise dışarıda hiçbir şey olmamış gibi gezmesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi.

4 Eylül cumartesi günü çocuklarıyla okul ihtiyaçlarını almak için alışveriş merkezine 575 sokakta sol taraftaki kaldırım üzerinden giderken, diğer şeritten bir araç hızla üzerlerine geldiğini anlatan Muzaffer Cingöz “Karımı ve oğlumu öldürdü. Beni ve kızımı da hastanelik etti. Bizi bu hale getiren araç sürücüsü 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmış. Benim karım ve oğlum toprak altında. Ben 40 gün yatağa mahkum kaldım, 10 gün hastanede yattım. İlaçlarla ayaktayım hala. Kızımın köprücük kemiği kırıldı, üniversiteyi kazanmıştı, gidemedi dondurdu. Evimi dağıtmış, hayatımı bitirmiş kişi dışarıda geziyor. Devletimden tek isteğim bu kişiyi tutuklasınlar, hak ettiği cezayı çeksin. Lütfen sesimi duyun, derdime çare olun. Şahıs bir an önce yakalansın. Ben her gün kahrolurken, o hiçbir şey olmamış gibi dışarıda geziyor” şeklinde konuştu.

“Babamla her gün ağlıyoruz”

Kazada yaralanan Elif Cingöz (20), Iğdır Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünü kazandığını ancak gidemediğini, okulunu dondurmak zorunda kaldığını ifade ederek “Annem ve kardeşimi bizden koparan kişinin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Biz 4 Eylül’den beri hiç iyi değiliz. Annemi kaldırımda kaybettim. Küçük kardeşim daha 11 yaşındaydı. Her gün ağlıyoruz babamla” dedi.

Kendilerine bunu yaşatanların cezasını çekmelerini isteyen Elif Cingöz “Benim de köprücük kemiğim kırıldı, okulumu dondurmak zorunda kaldım. Annemden, kardeşimden oldum. Ailem şu an paramparça. Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Bize bunu yapan ise hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Lütfen tutuklansın. Hak ettiği cezayı alsın. Hiçbir şey olamamış gibi elini kolunu sallayarak dışarıda gezmesin. Benim annem de kardeşim de hayat dolu insanlardı, şu an ikisi de toprak altında yatıyor ama bunu yapan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü dışarıda geziyor. Tutuklanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyorum.” şeklinde isyan etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER