Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKAMU ÇALIŞANLARININ DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMASINI DİLİYORUZ

KAMU ÇALIŞANLARININ DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMASINI DİLİYORUZ


Türkiye Kamu-sen ve Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, 2017 Yılını değerlendirmesinde;
“Geride bıraktığımız 2017 senesine baktığımız zaman, yalnızca dünyada kan ve gözyaşının arttığı değil, vatanımızın istiklal ve istikbaline yönelik kargaşa ve kaos planlarının yapıldığı görmekteyiz” dedi.
YIPRANMA PAYI GİBİ TEMEL HAKLAR 2017’DE HAYATA GEÇMEDİ
Şahin; “2017 yılı, sağlık çalışanların temel beklentilerinin görmezden gelindiği, şiddetin rutinleşerek cana kasta dayandığı, vekil ebe, hemşire, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile Aile hekimliklerindeki tıbbi sekreter arkadaşlarımızın kadro konusunda ayrımcılığa maruz kaldığı, Sağlıkta “ben istedim oldu’ mantığı ile oluşturulan çok başlılığının nelere mal olduğunun 6 yıl sonra görüldüğü bir sene oldu.
2014 yılından itibaren Malum Sen’in sürekli müjde verdiği ama komisyonlara havale ederek ipe un serdiği yıpranma payı gibi temel bir hak 2017’de hayata geçmedi. Kamuda en düşük maaş alan meslek mensuplarından biri olan sağlık çalışanları için yine bir şey yapılmadı. Toplu sözleşmede bu durum gündeme bile getirilmedi. Döner Sermayelerin emekliliğe yansıtılması başta olmak üzere önemli taleplere yine sırt çevrildi. Yetkilendirilen sendika da tüm bu yapılmayanlara sessizliği ve attığı imzalarla ortak oldu”

“Kısacası 2017 senesi, kamu ve sağlık çalışanları açısından felaketlerle anılacak olumsuzlukların yaşandığı bir yıl olmuştur. Talepler karşılanmamış, sözlü sınav gibi uygulamalarla çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmıştır. Çalışanlar ekonomik anlamda derin ekonomik kayıplara uğramıştır.
Umarız ki 2018 yılı, öncelikle 2017’deki kayıpların telafi edildiği ve çalışanların taleplerinin karşılandığı bir yıl olur. 2018’de de hak bildiğimiz yolda çalışanın her zaman yanında olacağız. Nerede bir haksızlık varsa karşısında duracak, mağduriyetlerin sonlanması ve çalışanların hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapacağız. Bu düşüncelerle 2018 yılının milletimize, ülkemize, coğrafyamıza ve insanlığa huzur getirmesini diliyoruz. Tüm kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışma hayatına kavuşacakları bir yıl olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER