Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıKamu İhale Danışmanı

Kamu İhale Danışmanı

Kamu ihale danışmanı ister halihazırda bir ihale süreci içerisinde olun veya yeni bir kamu ihalesine girmeyi planlayın fark etmeden sizlere danışmanlık alanında destek vermektedir. Tüm kamu ihale sürelerinde, ihale mevzuatı ve gerektiği zaman hukuki süreçler içerisinde sizlere rehberlik eden kişi kamu ihale danışmanıdır.

Gerek kamu kurumları gerek özel sektör firmaları tarafından kamu ihale mevzuatında karşılaştıkları hukuki iş ve işlemlere karşı mevzuata tam uyum sağlamak ve yasal haklarını da korumak amacıyla dışarıdan destek aldığı danışmanlık hizmet türü olan Kamu ihale danışmanlık ile tamamen profesyonel kişilerce sadece kamu ihale mevzuatı yönelik kendini geliştiren avukatlarla verilmektedir.

Kamu İhalesi Nedir?

Kamu ihalesi nedir bakıldığı zaman devlet kademelerinin ihtiyaç duyduğu mal veya hizmetlerin alınması amacıyla yapılan satın alma faaliyetlerine verilen isimdir. Kamu ihaleleri farklı şekillerde yapılır ve tüm kamu ihaleleri kamu ihale kanununa uygun olmak zorundadır. Kamu ihale kurumu tarafından yayınlanan kamu ihaleleri kanunda belirtilen şekillerde düzenlemesi veya ihale katılımcıları kamu ihalesi mevzuatına uygun davranmazsa ihale iptal edilir veya ortada teklif varsa geçersiz sayılır.

Kamu ihale mevzuat adı da verilen devlet ihalelerinde nasıl ve ne şekilde yapılacağını belirleyen kurallar bütününe Kamu İhale Kanunu ismi verilmektedir. Kamu ihale kuralları tebliğleri ve değişiklikleri kamu ihale kurumu yapar. Kamu ihale kurumu, kamu tasarrufunda bulunan veya kamu tarafından denetlenen kamunun kaynaklarını kullanan tüm idarelerin ihalelerinde uyulması gereken esas ve usulleri belirler.

Neden Kamu İhale Danışmanı Gerekir?

Neden kamu ihale danışmanı gerekir bakıldığı zaman ihale öncesinde titiz bir çalışma yapılır. Alınması gereken hizmetlerde veya danışmanlıklarla alakalı tüm destekler bu noktada detaylı şekilde planlanması gerekir. Proje inşaat gibi büyük ölçekli olan ve bu tarz ihalelere çıkmadan önce kamulaştırma, raporlar gibi birçok detaylar yapılandırılır. Verilen hizmetler arasında kamuda senelerce denetlenen olarak görev almış denetçiler ve sadece kamu ihale mevzuatı yönelik kendini geliştirmiş olan avukatlar eliyle şirketlere kurumsal ve profesyonel destek vermektedir.

Uzman ihale avukatlarca tüm kontroller ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra size idareye sunulacak şekilde, üst yazısı ile birlikte gönderilmektedir. Sizin yapmanız gereken sadece çıktısını alarak imza ve kaşe yaptıktan sonra ilgili idareye teslim etmektir. Gerek ihale dokümanına gerek ihale komisyon kararına gerek ihale ilanlarına yönelik başvuru sürelerinin belirlenerek idareye şikâyet ve kamu ihale kurumuna itirazı şikâyet başvurularının hazırlanması konusunda danışmanlık desteği verilir.

Kamu ihale uzmanı hukuku genel olarak uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir hal almıştır. Gelinen nokta itibariyle gelinen nokta itibariyle kanunların önemli kritik noktalarına hâkim olan ve bu önemli noktalarla ilgili emsal kararlara en kısa sürede ulaşmak firmalar ve kurumla açısından son derece önemli bir konudur.

Kamu İhale Danışmanı Öncesi Çalışmalar Neleri İçerir?

Kamu kurumu tarafından ihale öncesi titiz bir çalışma yapılır. Alınacak olan hizmetler ve danışmanlıklarla alakalı fiyat araştırması ve muhtemel maliyetlere kadar kapsamlı bir hizmet döküm cetveli meydana getirilir. Proje inşaat gibi büyük ölçekli olabilir ve bu tip ihalelere çıkmadan önce kamulaştırma, önemli raporlar gibi birçok detaylar yapılandırılır ve İhale Kurumu’ndan ihale numarası almak üzere başvuru yapılır.

Kamu ihale danışmanı şirketler açısından ve idareler açısından oldukça önemlidir. İhale sürecinde kapsamlı danışmanlık almak ve ihtiyaçlarının zamanında, uygun şartlarda karşılanması önemlidir. Uzman avukatlar, tüm ihale öncesi süreçte destek olur ve ihale sonrasında da ihale danışmanlık hizmetlerini sunmaya devam eder.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER