Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKamu Otoriteleri, LimakPort İskenderun Limanı'ndaki Corona Virüsü ile İlgili Neden Suskun?

Kamu Otoriteleri, LimakPort İskenderun Limanı’ndaki Corona Virüsü ile İlgili Neden Suskun?

Dün LimakPort İskenderun Limanında corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan hastanın akıbeti hala bilinmiyor. LimakPort hastanın test sonucunun “negatif” olduğunu belirtirken yetkili mercilerin neden konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadığı merak ediliyor.

Kamu Otoriteleri, LimakPort İskenderun Limanı’ndaki Corona Virüsü ile İlgili Neden Suskun?

Kaldı ki bu ilk İskenderun limandaki corona virüsü iddiası da değil. Daha önce gündeme taşıdığımız ancak limanı hakkında herhangi bir açıklama yapılmayan Bangladeş uyruklu bir gemicinin corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını iddia etmiştik. Yaklaşık 20 gün önce yaşanan bu olayla ilgili herhangi bir kamu görevlisinden resmi açıklama yapılmadı.

Kaldı ki sosyal medyada dolaşan yüzlerce corona virüsü iddiası var iken halkın paniğe kapılmamasını sağlamak için tek ve en önemli yol, kamu görevlilerinin şeffaf bir biçimde bilgilendirmesidir. Bu noktadan çok uzakta olduğumuzu düşünmekteyiz. Gelelim Limakport İskenderun Limanı’ndaki corona virüsü vakasına…

LimakPort İskenderun Ne Demişti?

Limakport İskenderun “Suudi Arabistan Duba limanı çıkışlı 15.Mart.2020 tarih ve saat 07:54 İskenderun Limanı varışlı MV Med Bridge isimli Ro Ro gemisindeki Türk vatandaşı bir tır şoföründe Tahliye başlamadan önce İskenderun Sahil Sağlık Denetleme birimlerince yapılan kontrollerde yüksek ateş tespit edilmiştir. Tır şoförü yetkililerce hemen hastaneye sevk edilerek koronavirüs testi uygulanmış ve sonuç beklenmektedir. Sonuç gelene kadarLimanın geneli ile ilgili herhangi bir karantina durumu söz konusu değildir. LimakPort İskenderun limanı aylar önceden koronavirüs ile ilgili gerekli tüm tedbirleri almış olup limanın tüm birimleri düzenli dezenfekte edilmektedir. Liman personeli tarafında gemiler ile temas mümkün olduğu kadar düşürülmüş ve uluslararası standartlarda koruyucu tedbirler alınarak sağlanmaktadır. Liman hizmetlerinde her hangi bir aksama yaşanmamakta ve ticari faaliyetler devam etmektedir.” ifadesinde bulunmuştu.

Limakport Yetkililerinin Açıklaması Tatmin Etmedi, Resmi Açıklama Neden Hala Yok?

LimakPort İskenderun limanına yanaşan gemide corona virüsü şüphesi ile hastaneye kaldırılan TIR şoförünün test sonuçlarında herhangi bir corona virüsü septomuna rastlanmadığını ve sonucu negatif çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, günbegün corona virüsü sonuçlarına dair açıklamada bulunurken, sadece olayın mekan sahibi olan Limakport’un açıklamada bulunması ve resmi mercilerden bir açıklaması gelmemesi İskenderun halkını tatmin etmedi. Kamuoyu, Liamkport’u bir ticari kuruluş olarak nitelendirdiğinden, söz konusu açıklamalarının ticari endişelerle yapılmış açıklamalar olabileceğini düşünüyor.

İskenderun Halkının Kamu Görevlilerine Corona Virüsü Soruları

1) LimakPort İskenderun Limanı’nda corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan TIR şoförünün test sonucu, neden İskenderun halkı ve kamuoyu ile resmi olarak paylaşılmadı?

2) İskenderun Limanı’nda corona virüsüne yönelik hangi önlemler alındı?

3) Limakport İskenderun Limanı’nda farklı iskelelere yanaşan gemiler ve binlerce TIR şoförü ve çalışanlar için, LimakPort’un aldığını iddia ettiği önlemler dışında hangi önlemler alındı?

4) Limakport’un verdiği bilgiye göre gemi 15.Mart.2020 tarih ve saat 07:54’te İskenderun Limanı’na yanaşmıştır. Corona virüsü açıklaması saat 18:47 civarında yapılmıştır. Haberi Körfez olarak gündeme saat 13.00 sularında taşımıştık. Söz konusu süreç içerisinde kamu otoritesi ne gibi bir işlemler yapmıştır? Neden kamuoyuna açıklama yapmamıştır?

5) Corona virüsünün İskenderun’a yayılması için ne gibi tedbirler uygulanmıştır?

6) Bundan sonraki oluşabilecek olası vakalarda kamuoyuna şeffaf bir biçimde bilgilendirme yapılması düşünülüyor mu?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER