Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haberkamu sen :"Sağlık Emekçilerine sadece 3 ay ek ödeme vermek yetmez "

kamu sen :”Sağlık Emekçilerine sadece 3 ay ek ödeme vermek yetmez “

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin ŞAHİN,3 ay verilen  döner sermaye ek ödemeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

  kamu sen :”Sağlık Emekçilerine sadece 3 ay ek ödeme vermek yetmez “

Başkan Şahin açıklamasında şu görüşleri dile getirdi
“Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığınca Korona virüs pandemisi nedeniyle sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca tavandan ek ödeme verilmesi kararlaştırılmıştı. Sağlığın tamamını kapsamayan bu uygulamada bir takım adaletsizlikler yaşanmıştır. Salgında Virüs nedeniyle doktorundan hasta kayıt görevlisine kadar yüzlerce sağlık personeli hastalığa maruz kalmış onlarca sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. Sağlık Çalışanlarının bu fedakar çalışmaları toplumun tüm kesimleri tarafından takdir toplamıştır. Canla başla görev yapan sağlık çalışanlarına tüm sağlık teşkilatını kapsayacak şekilde ek ödemeler yapılması isabetli bir karar olacaktır. Unutulmamalıdır ki hasta bakıcısından doktoruna, hemşiresi, ebesi sağlık memuru, teknisyeni idari personeline kadar sağlık elemanları bir bütündür.

Her gün yeni personeller virüs kapmaktadır

Ek ödemelerin tavandan ödenmesi sadece 3 ay ile sınırlandırılması yetersizdir. Salgın bitmedi. Hala devam ediyor. Her gün yeni personeller virüs kapmaktadır. En son kovid hastası kalana kadar toplumda riskin sona erdiği belli oluncaya dek, ek ödemeler devam etmelidir. Sağlık Çalışanlarının motivasyonu bozulmamalıdır. Sağlık Bakanımızdan beklentimiz bu zor dönemde sağlık çalışanlarını bir nebze de olsa rahatlatacak ek ödemelerin devamına ilişkin gereken çalışmayı yapması, ayrıca sürünceme de kalan 3600 ek gösterge konusunda bir an önce meclisten karar çıkarılması hususunda girişimlerde bulunarak müjdeli haberi sağlık personelleriyle paylaşmasıdır. Bizler alkış ve teşekkürden çok mali yönden desteklenmeyi çoktan hak ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER