Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKan Merkezlerinde Stok Alarmı Vatandaş Bağışa Çağrıldı!

Kan Merkezlerinde Stok Alarmı Vatandaş Bağışa Çağrıldı!

Türk Kızılay’ı storlardaki kanın %50’ye düşmesiyle yurt genelindeki şubelerinin kan merkezlerini alarma geçirdi. Çukurova Bölgesinde önemli bir merkez olan İskenderun’da da vatandaş kan bağışına çağırıldı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, dün itibariyle Genel kan stoku 60 bin ünitenin 30 bin seviyesine düştüğüne dikkat çekerek “Türkiye’deki kan tedarikçisi olan Kızılay olarak yurt genelinde çalışmalar yapıyoruz. Genel merkezimiz bünyesinde oluşturulan kan merkezlerimiz yurdun dört bir yanında Türk insanının ihtiyacı olan kan stokunu tedarik etmeye çalışıyor” dedi.

Yılda 60 bin olan kan stokunun 30 bin seviyesine düştüğünü vurgulayan Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay “Şu anda stoklarımız yarı yarıya düşmüş durumda. Bu mevsimde, havaların soğuk olması nedeniyle bağışlarda insanlarımız sıkıntı yaşıyorlar, özellikle soğuk havalarda dışarıya çıkma konusunda, tabi kan bağışında büyük düşüş yaşandı. Ancak buna rağmen hastanelerde doğumlar, ameliyatlar devam ediyor. Bu açığı kapatmak için genel merkezimiz bünyesinde de şubeler bazında da kan merkezlerimize insanları davet ediyoruz” diye konuştu.

KURUMLAR BÜYÜK DESTEK VERİYOR
Genel anlamda kurumların Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek verdiğinin altını çizen Günay “Geçenlerde İskenderun Belediyesi personeli kan bağışında bulundu. Özellikle belediyelerimiz, okullarımız kurumlarımız, üniversitelerimiz çok ciddi anlamda kan bağışı yapıyor. Bölgemizde bulunan İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri büyük destek veriyorlar kan bağışları kampanyamıza. Tüm vatandaşları ihtiyaç sahipleri adına vatandaşlarımızı kan bağışına çağırıyorum” şeklinde konuştu.

kizilay-jpg

 

Sağlıklı her vatandaşın potansiyel bir kan bağışçısı olabilme durumunun söz konusu olduğuna da dikkat çeken Günay şunları söyledi: “Bağışçılar kan merkezinde de doktorlar tarafından genel sağlık kontrolüne tabi tutuluyorlar bağışçılarımız. Stantart olan bir formumuz var, sağlık durumuyla ilgili bilgileri içeren. Her insan 65 yaşına kadar kan bağışında bulunabilir. Sağlıklı insanların hem kendisi için hem de ihtiyaç sahipleri için kan bağışının faydalı olduğunu düşünüyorum”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER