Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKandiler Türk milletinin birliğinin çimentosudur

Kandiler Türk milletinin birliğinin çimentosudur

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, Kandilleri, Milletimizi birbirine kenetleyen en önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi


Mevlit Kandili dolayısıyla müftülük binasında gazetecilere açıklama yapan İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, “1458 yıl önce peygamber efendimiz Kameri rebîü’l-evvel ayının 12. Gecesi Pazartesi’yi salıya bağlayan gece, miladi de 571 yılında Mekke’de dünyaya teşrif etti. Bu gece Peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettiği gece, asırlardan beridir ecdadımız bu geceyi Mevlit Kandili olarak idrak etmektedir” dedi.

Müftü Şekerci “Bu akşam Merkez Kaptan Mehmet Paşa Camiinde Akşam ile yatsı arasında biz de kandil programı, Kaymakamlığımızın bünyesinde birlikte icra edeceğiz. Mevlidi nebi haftası startını bu geceyle birlikte vermiş olacağız. Kandiller, bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen en önemli etkenlerden birisi adeta Türk Milleti olarak birliğimizin, beraberliğimizin çimentosudur. Ne mutlu bize ki, ecdadımızın biz torunlarına intikal ettirdiği Kandili Nebi haftasını geçmişten bugüne en iyi şekilde devam ettiriyoruz” diye konuştu.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, bu akşam ve yatsı arası Kaptan Mehmet Paşa Camiinde gerçekleştirilecek Mevlit Kandili için Türk Kızılay’ı Şubesinin de hazırlık yaptığını belirterek cami cemaatine bin kişilik kavurma ikramında bulunacağını söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER