Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKanlı Ay tutulması Hatay’dan da izlendi…

Kanlı Ay tutulması Hatay’dan da izlendi…


Tüm Dünya’nın merakla beklediği Kanlı Ay tutulması dün gece 20.13’te başladı. Türkiye’de ve Hatay’da da kısmi olarak izlenebildi. O anlarda Hatay’ın birçok yerinde meraklılar bu anları kaydetmeye çalıştılar.
21. yüzyılın en uzun Ay tutulması dün akşam gerçekleşti, 20.13’de başladı, ertesi gün sabaha karşı 02.30’da sona erdi. Kanlı Ay tutulmasını izlemek için, Ay’ı ve gökyüzünü net biçimde görülebilecek bir konum ve bir sandalye yeterli olabildi. Dünya’nın Ay’ı tamamen gölgede bıraktığı ve kırmızı renge büründüğü Kanlı Ay tutulması, akşam saatlerinden itibaren izlenmeye başlandı.

Hatay’ın Erzin ilçesinden, İskenderun’a, Arsuz’dan Antakya ve Hassa’ya kadar meraklılar Kanlı Ay’ı izlemek için adeta birbiriyle yarıştı. Şehrin tarihi güzellikleriyle bir araya gelen “Kanlı Ay” fotoğraf çekmek isteyenler için adeta kartpostallık görüntüler verdi. Vatandaşların kimi profesyonel kamerayla, kimi cep telefonuyla, bu anları ölümsüzleştirmek için büyük çaba harcadı. Çekilen binlerce fotoğraf, video sosyal ağlarda paylaşıldı.

2018 yılının en önemli gökyüzü olayı olarak görülen Kanlı Ay tutulması, Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen kapamasıyla gerçekleşti. 27 Temmuz 2018 Cuma günü, Saat 23:20 de Kova burcunda 04° 44’da gerçekleşen Dolunay/Ay Tutulması; büyük bir merakla izlenebildi. Bu tutulma 103 dakika süreyle, 27 Temmuz Cuma akşamı Saat 20:13 ila ertesi günün ilk saatleri 02:30 aralığında sürdü.


ASTROLOGLARA GÖRE…

Kanlı ay tutulmasını bazı Astrologlar da yorumladı, 2018 yılının en önemli gökyüzü olayının insan psikolojisi üzerindeki etkisine dikkat çekilerek özetle şunlar kaydedildi: “Gökyüzünde oluşan bu tutulmaya kavuşum derecede seyreden Mars gezegeni de eşlikli, Mars etkili bir Ay Tutulması’nın etkilerini, önceden hissetmeye başladık. Yaşantılarımızdaki deneyimlerimizin göstergeleri, bu anlamda görünür olmaya başladı. An haritasında 22° de yükselen Koç burcu ışığında, cesaretimizin yüksek seyrettiğini, ‘ben’ kavramının öne çıktığını, mücadele gerektiren alanlarda dinamik ve öncü girişim refleksi sergilenebilir. Hareket ve davranışlarda önceliği kendine tanıma refleksi baskın ve hatta meydan okuyan tavır niteliğindedir. Uslup ve tavrın, savaşçı – kavgacı tutumu, ortak paydada buluşulmasına manidir. Dolayısıyla uzlaşıyı dengeleyememe ve değersizleştirmeye neden olur. Kadın – erkek figürün aralarında ani gelişen anlaşmazlık, ihtilaf halleri bağları kopartıcı sarsıcı etkileri getirebilir. Bireysel tutumumuzun yönetimi, değerlerimiz (iş, aşk, kariyer, otorite, para, çocuk, miras, mülk edinimi, sağlık, eğitim, ana-baba, vatan, hayaller) çekişmesi üzerinden egosal krize dönüşebilir. Kıskançlık, güvensizlik, baskılamanın getirdiği duygusal panikler, sönümlenmiş tatsızlaşan ilişki, güven vermeyen dengesiz her unsur; Ruhun özgürleşme arzusunu isyanla karışık avaz avaz bağırmaya meylettirebilir. Kova burcu Ay Tutulması süreci genel olarak elektrik, elektronik alet ve iletişim cihazlarına arazlar, uzay – astronomik keşifleri, yeni icatları gündeme getirir.”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER