Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkKanser Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kanser Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Batıayaz Koruma ve Güzelleştirme Derneği öncülüğünde “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork” adlı kanser tarama ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya; Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şafak Miçooğulları, Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sadet Aközcan, Samandağ AK Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Hatay Gönüllüler Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmez, Muhtarlar ve halk katılım sağladı.

ÇETİNDAĞ: KANSER GÜNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR HALK SORUNU

Toplantıya öncülük eden Batıayaz Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Uğur Çetindağ, “Kanser günümüzde önemli bir halk sorunu haline gelmiştir. Bu nedenle de toplumun ilgisinin daha canlı ve diri tutulması, bilgi seviyesinin yükseltilmesi amacıyla dernek olarak “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork” sloganıyla yola çıkmış bulunmaktayız.” dedi.

MİÇOĞULLARI: BÖLGEMİZDE PERİYODİK KANSER TARAMASI YAPILIYOR

 

Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları ise, “Bölgede periyodik olarak kanser taramaları yapılıyor. Bu konuda yetişemediğimiz ulaşamadığımız kişiler olursa bizlere ulaşarak her türlü imkânı sunabiliriz. Aile hekimlerimizde bulunan özel tarama testlerinden de yararlanabilirler. Bu konuda çevre bilincimizin olması gerektiğini düşünüyorum. Kanserde özelikle yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımız çok önemli. Bunlara dikkat ederek taramalarımızı aksatmamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında Doktor Duygu Kavuncu, Defne Hastanesi Onkoloji doktorlarından Uzm. Dr. Burak Bozbulut, Uzm. Dr. Ahmet Çinkaya kanser ile ilgili sunumlarını yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER