Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKanser İlacı "Keytruda", SGK Kapsamına Mı Alınıyor?

Kanser İlacı “Keytruda”, SGK Kapsamına Mı Alınıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu‘na (SGK), Keytruda isimli kanser ilacını alamadığı için dava açan İlhan Okçu, davanın kazanan ismi oldu. Keytruda isimli kanser ilacı davanın ardından SGK kapsamına alınıp alınmayacağı son aşamaya geldi.

Kanser İlacı “Keytruda”, SGK Kapsamına Mı Alınıyor?

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, dün Twitter hesabı üzerinden belge paylaştı. Söz konusu belgeye göre İlhan Okçu isimli kanser hastasının ilacını SGK’nin karşılamasına hükmedildi.

İlhan Okçu, “Keytruda” Davasını Kazandı

Kanser hastası olan İlhan Okçu, “Emekliyim. Keytruda adlı ilacı her ay düzenli olarak almak zorundayım. Ancak ilacın her bir dozu 23 bin TL… Bunu karşılamam mümkün değil” diyerek İstanbul Anadolu 20. İş Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Kanser İlacı “Keytruda”, SGK Kapsamına Mı Alınıyor?

Okçu, yaşayabilmek için evini de satmak zorunda kaldığını dile getirerek SGK ve ilgili bakanlığın ilacı temin ederek kendisine vermesini talep etti.

Keytruda, İstinaf Mahkemesinde Son Aşamada

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, mahkemenin Okçu’yu haklı bulduğunu ve ilacın ödemesinin SGK tarafından yapılmasını hükmetti. Okçu’ya şu ana kadar ödediği paraların iadesi de yapılacak.

SGK kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürme kararı aldığını duyuran Yarkadaş, on bine yakın insanın kullandığı ilacın devlet tarafından hastalara verilip verilmeyeceği konusunda son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Yarkadaş “Bu ilaçlar artık geri ödeme listesine alınmalı ve mağduriyetler giderilmelidir” sözlerinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER