Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKapsayıcı Kent Projesi sürüyor

Kapsayıcı Kent Projesi sürüyor

 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (MKÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Dr. Bilge Çakır, yazılı basın açıklaması yayınladı.


Yapılan açıklamada Yıldız Teknik Üniversitesi ana koordinatörlüğünde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi alt proje koordinatörlükleri aracılığı ile yürütülen Kapsayıcı Kent Projesi (POT-A), 24 aylık süreci kapsadığı belirtildi.

Araştırmanın temel amacının hem ekonomik faaliyetler hem de kültürel açıdan çeşitlilik sunan İstanbul, Hatay ve İzmir gibi kadim göçmen kentlerde yığılan zorunlu göçmenlerin mekâna eklenme ve adaptasyon süreçlerinin ekonomik ve kültürel faaliyetlere eklenme süreçleri üzerinden çözümlenmesi ile araştırma bulgularına dayanan yerel düzeyde toplumsal ve kentsel uyum sürecinin yönetimine dönük politika ve uygulama modeli geliştirilmesi olduğu ileri sürüldü.

POT-A Hatay ekibi; Dr. Bilge Çakır, Dr. Olgu Karan, Zehra Güngördü, Umut Seren Yarım, Fırat Tekbaş, Aybüke Aktemur, Yusuf Özer, Mehtap Arslanyüreği, Hatay’da Antakya, Kırıkhan ve Reyhanlı İlçelerinde yabancıların en yoğun ikamet ettikleri seçili mahallelerde TC vatandaşı yerel halk ile 448 anket, Geçici ve Uluslararası Koruma kapsamındaki kişilerle 60 mülakat çalışmasını tamamladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği kapsamında 27 Ekimde HATMEK salonunda başlayan ‘Yaşayan laboratuvar’ uygulamasının yerel halk ve Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeliler ile birlikte 10 hafta boyunca atölyeler yürütüleceği kaydedildi.

Bölüm Başkanı yayınladığı açıklamada “Projenin ilerleyen atölyelerinde; Birlikte Yaşam İstasyonu Derneği, Hatay Medeniyetler Korosu, Unesco Hatay Gastronomi Evi ile ortaklıklar kurgulanmıştır. Atölyelerin sonucunda; önemi giderek artan “karşılıklı uyum ve kapsayıcı kent inşası” konularına dikkat çekilerek, ilk kez gönüllüler tarafından sunulacak görüş, deneyim ve katkılarla ortak akıl ve birlikte yaşam kültürünün geliştirilmesine yönelik politikanın oluşturulması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER