Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKARŞILIĞINI ALMA ZAMANI

KARŞILIĞINI ALMA ZAMANI

“Savaş sonrası, Suriye’nin kültürel mirasının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili büyük hazırlıklar var.
Hatay, kenti ve kentlisiyle bu süreçten yararlanması bilmeli” diyen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Kültür Danışmanı Kenan Yurttagül, Büyükşehir olarak bu yöndeki hazırlıkların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Lütfü Savaş da bu konuda büyük çaba harcıyor” diye konuşan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Kültür Danışmanı Kenan Yurttagül, “Başkanımız, Hatay’ımızın değerlerini dünya çapında tanıtmak, kentimizin hala yatırım yapılabilir bir kent olduğunu anlatabilmek için ciddi çabalar harcıyor. UNESCO tarafından ‘Gastronomi Kenti’ olarak ilan edilmemiz, 2021 de EXPO’nun Hatay’da düzenlenecek olması da bu çabaların eseridir. Komşuda yaşanan acımasız savaştan tahmin edileceğinden çok az etkilendi Hatay. Doğrudur, ekonomik ve sosyal anlamda çok zarar gördük. Ancak toplumsal kültürümüzün, çok kültürlülüğümüzün, bir arada yaşama kültürümüzün de katkısıyla bu zor dönemi başarıyla atlattık kanısındayım” diye konuştu.
-KARŞILIĞINI ALMA ZAMANI-
“Şimdi sırada, çektiğimiz sıkıntıların karşılığını almak var” diyen Kenan Yurttagül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Savaş sonrası, Suriye’nin kültürel mirasının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili büyük hazırlıklar var. Geçen sene Washington’da yapılan bir toplantıda, (ne yazık ki ülkemiz dışında) ilgili tüm ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla, arkeolojik eserlerin nasıl tekrar insanlığın hizmetine sunulabileceği üzerine projeler tartışıldı. Yapılacak harcamalarla ilgili fonlar kuruldu. Suriye’nin yeniden imar edilmesi için de benzer girişimler olacak. Dünyanın her tarafından büyük yatırımcılar bu amaçla bölgemize gelecekler. Hatay kenti ve kentlisiyle bu süreçten yararlanması bilmeli. Eskiden olduğu gibi, Suriye ile ekonomik ve sosyal bağlarını tekrar geliştirmeli.
Gelecek yatırımcılar için de bu ekonomik ve sosyal yakınlığın büyük önemi var.”
-SÜREÇ İYİ KULLANILMALI-
Hatay’ın bu anlamda bir ‘yönetim merkezi’ yapılabileceğine de işaret eden Yurttagül, sözlerini şöyle noktaladı:
“Lojistik açıdan büyük avantajlarımız var. Limanlarımız, havaalanımız, Çin’den Akdeniz’e İskenderun üzerinden açılması planlanan büyük demiryolu bağlantısı, Hatay’ımızı uluslararası bir merkez ve düğüm noktası yapacak potansiyeller de. Tek sıkıntımız, kentsel altyapı ve hizmetler konusundaki geri kalmışlığımız. Bir an önce gerekli adımları atarak çağdaş bir kent merkezi geliştirmeliyiz. Üst sınıf ofis alanlarının, ticaret ve hizmetler sektörünün yer alacağı bir kent merkezimiz olmalı. Uluslararası ölçekte büyük yatırımcıların, yöneticilerin yaşayabilecekleri konut ve sosyal çevreleri yaratmalıyız. İnsanımızı da böylesi önemli bir süreçten ekonomik yarar sağlayabilmesi için eğitmeliyiz.
Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’ın önderliğinde, Hatay’ımızın doğal, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak yeniden bir Turizm odağı olacağımıza, fırsatlarımızı değerlendirerek de ekonomik ve siyasal anlamda uluslararası bir düğüm noktası olabileceğimize inanıyorum…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER