Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!

Katil Kim ?

Boyun bükerek elde edilen hiçbir kazanım ahlaki değildir, tıpkı köprüyü geçene kadar ayıya dayı demenin ahlaki olmadığı gibi. İnsanı rahatsız edici kurallara kayıtsız şartsız uymaktan rahatsız olduğu halde sorgulamamak ahlaki değildir,tıpkı bu kurallardan nemalanmanın ahlaki olmadığı gibi.

Katil kim ?

Sadece imtiyaz sahibi olduğu için lüks içinde rahat yaşamak ahlaki değildir,tıpkı bu kesime bunu sağlamanın ahlaki olmadığı gibi. İnsanların dertlerini kusur saymak ahlaki değildir,tıpkı engelli insanlara küçük gözle bakmanın ahlaki olmadığı gibi. Sırf sizden değil diye veya sizin gibi düşünmüyor diye başkalarına öfke duymak ahlaki değildir,tıpkı sizi aldatan din tüccarlarına,çocuk tecavüzcülerine,hayvanlara tecavüz edenlere,ülkeyi soyanlara öfke duymamanızın ahlaki olmadığı gibi.

Yoksulluktan bunalıp kendi canına kıyan biri üzerinden siyaset yapmak ahlaki değildir,tıpkı birilerinin çıkıp sırf şov yapmak için kendini yaktı demesinin ahlaki olmadığı gibi. Hergün toprağı açıp genç bedenleri gömmeye sebep olmak ahlaki değildir,tıpkı buna sebep olanların arkasında durmanın ahlaki olmadığı gibi. Kimi ülkelerde et tüketiminin fazlalığından söz edilirken, ülkemizin yüzde sekseni nin mutfağına ayda bir kez et girmiyorken onlarca yıldır ülkeyi yönetenleri alkışlamak ahlaki değildir.kimi ülkelerde çalışma saatlerinin azaltılması konusu konuşulurken,ve ülkemiz tarihinin en yüksek işsizlik rekorunu kırmışken dünyanın bizi kıskandığını söylemek ahlaki değildir.


Bir ilimizin büyüklüğün de olmayan bir ülke tarım ihracat rekorunu kırmışken,ülkemizin tarımda avrupanın en iyisi olduğunu söylemek ahlaki değildir. Başka bir ülke 1.1 trilyon dolar ile rekor kıran petrol fonunu konuşuyorken,çocuklarım aç diye kendini yakan bir babayı seyretmek bunun olmaması için önlem almamak,yerin dibine girmemek ahlaki değildir.hz ali kv) derki bir köyde birisi açlıktan ölürse bütün köy katildir.
Eğer birileri bilmediği bir şeye inanıyorsa,diğerleri de tanımadığı bilmediği bir şeyi inkar ediyorsa ! sonları çok kötüdür. Ben söylemiyorum , yüzde 99 u Müslüman olan ülkemin okumadığı veya anlayamadığı kitabı söylüyor. Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.isra suresi 36.ayet.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER