Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKatolik Kilisesi'nde Noel Coşkusu Yaşandı

Katolik Kilisesi’nde Noel Coşkusu Yaşandı

Medeniyetler kenti Antakya’nın mozaiklerinden biri olan ve Antakya’da yaşayan Hiristyan vatandaşlar Antakya Türk Katolik Kilisesinde Noel Coşkusu yaşadı.

Hz. İsa’nın doğumu nedeniyle her sene 24-25 Aralık tarihinde Hiristyan vatandaşlar tarafından kutlanan Noel bu yıl da aynı coşku ile kutlandı.

Antakya Türk Katolik Kilisesi Ayin Salonunda toplanan vatandaşlar İncil’den dualar okudu. İlahiler eşliğinde tanrıya olan bağlılıklarını dile getiren vatandaşlar ayinde barış mesajları ilettiler.

Kilisenin pederleri önderliğinde Katolik Kilisesi Ruhani lideri Domenico Bertogli ve Katolik Kilisesi Pederi Francis Dondu tarafından yönetilen ayinde konuşan Cemaat üyesi Abut Hurigil;

Tanrı bizlere olan sevgisini sevgili kardeşler bizleri o kadar çılgınlar gibi sevdi ki bize biricik oğlunu bu şekilde dünyaya gelmesine izin verdi. Bizler İsa’ya kral diyoruz değil mi? Çoğu kişi bile böyle söylüyor. Ona inanmayanlar bile üstün bir adam olduğunu söylüyor. Ben bu gün sosyal medyada attığım mesajlarda bazı cevaplar gördüm. Twitlerin altına atılan değişik yorumlar. Diyor ki ben hiristyan değilim ama İsa’nın çok üstün olduğuna inanan bir kişiyim. O bir kere sevgiyi savunuyordu. İnsan sevgisini savunuyordu. İsa’ya inanan biri değil. Ama sevgiyi temel olarak dünyaya getirdiğine inanan bir kişiydi o bunları söyleyen kişi. Onu tanımadığı halde. Tanrı bizi Mesih İsa aracılığıyla sevdi sevgili kardeşler.” şeklinde konuştu.

Katolik Kilisesi Pederlerinden Peder Francis Dondu ise yaptığı konuşmada: “Biliyorsunuz Rab’ı çeşitli yollarıyla bizlerle konuşuyor ve kutsal kitapta birkaç örneği var bununla ilgili. Örnek olarak yanan çalı aracılığıyla Allah Musa ile konuşuyor. Ve Peygamber Natan aracılığıyla kral Davut ile Allah konuşuyor. Ve bugün ki bu Luka’nın İncil’indeki bu parçasında Allah Cebrail melek aracılığıyla Meryem Ana ile konuşuyor. Evet kardeşlerim Allah Meryem Ana ile konuştuktan sonra Meryem derin derin bu Allah’ın sözleri üzerinde düşünüyor. Bu olaylar nasıl olacak ve komple Allah’a kendini bağlıyor ve Allah’a güveniyor. Biz de onun gibi hayatımızda bunu yapmalıyız ve Allah’ın kurtuluş planına hazır olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER