Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE

Sosyal Güvenlik Kurumu, Hatay’da kayıt dışı ile mücadele konusunda eğitim ve tanıtım çalışmaları yapıyor.
SGK Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanı Savaş Alıç, bu amaçla geldiği Hatay’da, İl Müdürü Hamit Bal ve diğer yetkililerle birlikte; basın mensupları, muhtarlar, din adamları, öğrenciler ve bazı STK temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Basınla toplantısında, kayıtlı istihdamın yararlarını anlatan ve kayıtdışı ile mücadelenin zorunluluğuna işaret eden, Bakanlık Daire Başkanı ALIÇ, ülkenin 10 yıl öncesinde % 52 olan kayıtdışılığı oranının bugün itibariyle % 32’lere düştüğünü ve bunun da önemli bir başarı olduğunu kaydederken, Hatay ilimizde ise kayıt dışılığın ülke ortalamasın üzerinde olup, bu oranın % 41 olduğunu bildirdi.
Bakanlık Daire Başkanı Savaş Alıç, kayıtdışı istihdamla mücadelede kararlılık içinde olunduğunu, yenilikçi bir tutum sergileyerek, SGK olarak 2014 yılı Eylül ayında çıkardıkları “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıl İstihdamın Teşviki Porjesi”nin 18. şehri olarak Hatay’da çalışma yaptıklarını anlattı.
Alıç, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nce finanse edilen, sözleşme makamı da Bakanlık olan KİTUP Projesi’nin, kayıtlı istihdamın önemi, kayıtdışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda, güncel gelişmeler ışığında toplumu bilgilendirmeyi amaçladığını kaydetti.
SGK’nın, etkin önlemlerle, son 10 yılda kayıtdışılık oranını % 50’lerden % 327’lere çekmeye başardığının altını çizen Savaş Alıç, bu alandaki farkındalığın arttırılması ve tutum değişikliği yaratılmasının amaçlandığını, bu anlamda genç kuşaklara odaklanarak, soruna temelden ve bütünel bir anlayış getiren kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla da uygulamaya konulan projelerle de kayıtlı istihdamın arttırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal da, açış konuşmasında, ilimizde de kayıtdışılığın önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi ve kayıtdışılığın ülke ekonomisine olumsuzluklar getirdiğini, haksız rekabet ortamı oluşturduğunu anlattı.
SGK İl Müdürü Hamit Bal, Proje’nin, ülke ve ilimizde olumlu sonuçlara yol açacağı beklentisi içinde olduklarını da sözlerine ekledi.
Dün, Basın mensupları ve Muhtarlarla ayrı ayrı bir araya gelen Bakanlık Daire Başkanı ALIÇ ile İl Müdürü BAL ve diğer yetkililerin, bugün de, Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi ile Erol Bilecik TEML öğrencilerine “Kayıtlı İstihdamın Yararları” ile Kayıtdışılığın Önlenmesi” için neler yapılması gerektiği konularını paylaşacakları belirtildi.
SGK heyetinin üç günlük Hatay gündeminde MKÜ öğrencileri de bulunuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER