Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKAYMAKAM ÇELİK İÇİN VEDA KOKTEYLİ  DÜZENLENDİ

KAYMAKAM ÇELİK İÇİN VEDA KOKTEYLİ  DÜZENLENDİ

1.Derece mülkiye müfettişi olarak İçişleri Bakanlığına atanan Samandağ  Kaymakamı Dr. Cahit Çelik  için Samandağ Belediyesi katkılarıyla Truva Life Otel’de  bir veda kokteyli düzenlendi.

Veda kokteyline Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş ,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yılgın ,Hatay Eski Milletvekili ve Eski Bakan Fuat Çay,Hatay Eski Milletvekili Refik Eryılmaz,  kurum müdürleri, muhtarlar, oda ve kooperatif başkanları, esnaflar, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını Samandağ Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdüresi Filiz Sakallı yaptı. Müdüre Sakallı , Samandağ  Kaymakamı Dr. Cahit Çelik’ın Samandağ’da görev yaptığı süre boyunca layıkıyla görevini yerine getirdiğini ifade ederek Kaymakam Çelik’e yeni görevinde başarılar diledi.Kaymakam Dr. Cahit Çelik’in 4 yıl boyunca yaptığı hizmetleri içeren slayt gösterimi yapıldıktan sonra konuşmalara geçildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”9 yıldır Belediye Başkanlığı görevinde bulunaktayım. Görev yaptığım sürede üç Kaymakamla çalıştım.Sayın Kaymakamımız İlçemize dört yıl önce geldi.İlçemizin sorunları ile çok yakından ilgilenen Kaymakamımız ile uyumlu ve seviyeli bir çalışma ortamımız oldu.Değerli Kaymakamımız Sn.Dr. Cahit Çelik ile birlikte uyum içinde Samandağ’ımız için önemli hizmetler yaptık. Güzel hizmetlere hep beraber imzamızı attık. Sayın Kaymakamımız Samandağ için elinden gelen gayreti gösterdi. Kaymakamımız Dr. Cahit Çelik, İyi bir insan, iyi bir devlet adamıdır. Her zaman kendisi yapılan işlerin bizzat takipçisi olmuştur. Kaymakam Dr. Cahit Çelik bu ülkede farklı renklerin yaşadığı bilinciyle kimseyi öteki görmeyen bir anlayışa sahiptir.İlçemizde görev yaptığı süre boyunca birlik ve beraberliğe,kardeşlik ortamında katkı sundu. Çıtayı yükseltti. Dilerim ki önümüzdeki günlerde göreve gelecek idareciler bu çıtayı düşürmezler. Mütevazi kişiliği ile bizleri her zaman onure eden, her çalışmamızda bizlere destek olan Sayın Kaymakamımıza bir kez daha Samandağ halkı ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.Hayatın çabucak geçtiği gibi görevler de çabucak bitiveriyor. Asıl önemli olan çabuk geçen bu hayatta kalıcı bir iz bırakabilmektir. Ne mutlu ki Kaymakamımız Dr.Cahit Çelik  Samandağımızda yaptığı görevin ardından kalıcı bir iz bırakarak görevinden ayrılıyor. Kaymakamımıza ve ailesine hayatlarında huzur ve mutluluk dilerim. Sn. Kaymakamımıza yeni görevinde başarılarının devamını temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun.”dedi.

 

Hatay eski Milletvekili Refik Eryılmaz :” Sevgili Kaymakamımız Dr. Cahit Çelik görev yaptığı süre içinde toplumun sevgisini kazanan Memleket için devlet adamı ciddiyetiyle görevini yapmaya çalıştı.

Bölgemizin kültürel farklılıklarını anlayan ve hepsine eşit mesafede yaklaşan bir anlayışla görevini yaptı. Samandağ’ın tarihini gün yüzüne çıkarma noktasında önemli çalışmaları oldu.Sn. Kaymakamım halkımız sizden çok memnun.Bunu gittiğimiz her yerde gördük. Devletin Şefkatli ellerini uzattınız. Halkımız adına size çok çok teşekkür ediyorum. Halkımız size minnettardır.Bir takım olumsuz gelişmeler yaşandı.  Kıyı kenar çizgisi ile ilgili bir takım yanlış anlaşılmalar oldu. Sizin yaptığınız açıklamalar çalışmlar sanki sizden kaynaklanmış gibi bir intiba uyandırılmaya çalışıldı. O tamamen devam eden bir hukuki süreçle ilgilidir.Daha Önce verilmiş bir kararla ilgilidir. Bunu sn .Kaymakamımızın şahsına mal etmeye çalışan bazı arkadaşlar oldu.

Hatay Eski Milletvekili ve eski Bakan Fuat Çay:” Samandağ ilçemizin gelmiş geçmiş kaymakamları olmuştur. İçlerinde daha sıra dışı ismini yüreklere kazıtan Samandağın tarihine damgasını vuran ve inanıyorum Türkiye’de de damgasını vuracak olan bir kaymakam vardır,onun adı da Cahit Kaymakamdır. Onun için huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum.Ben yaşadıklarımı gördüklerimi anlatıyorum. Sn. Kaymakamımızın bütün idaresi şeffaftır.Gerçek bir kamu görevlisidir.”dedi.

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik :”15 Eylül 2014 tarihinde başlamış olduğum Samandağ Kaymakamlığı görevini bugün itibariyle bıraktım.Bundan sonraki hayatıma kendi isteğimle Mülkiye Müfettişi olarak devam edeceğim.Samandağ’ına tayinimin ilk çıktığını duyduğumda açıkçası üzülmüştüm.Gönlümden Marmara bölgesinde akademik çalışma yapabileceğim,iş yükü fazla olmayan bir ilçede çalışmak vardı.Ama gelip Samandağ’da göreve başladıktan sonra,Samandağ ilçesini,Samandağ insanını tanıdıktan sonra iyi ki de buraya gelmişim dedim.Hatta Samandağ mesleki olarak ben de öyle bir iz bıraktı ki,bundan sonra nerede kaymakam olarak görev yaparsam yapayım burada aldığım manevi hazzı alamayacağımı düşündüm.Bundan dolayı da başka bir yerde kaymakam olarak çalışmak istemedim.Daha önceden istediğim Mülkiye Müfettişliği görevine,Bakanlığımızın uygun görmesi üzerine atamam yapılmış oldu.

Görev yaptığım her yerde bana destek olan,yüreğinin sıcaklığını her zaman yanımda hissettiğim sevgili eşim Nermin’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Görev yaptığımız süre içinde temel yönetim anlayışı,katılımcı,yönetimi ön planda tutan,halka ve değerlerine önem veren,onlarla bütünleşen bir tavır sergilemek oldu.İlk kaymakamlık mesleğime başladığım zaman kendime şiar edindiğim “hiç kimseye haksızlık yapmamak,haksızlık yapanlara karşı da her türlü tedbiri uygulamak” ilkesini harfiyen uyguladım.Bu anlamda,ekmeği devletin malını soymak,içeceği insanların hakkını yemek olan hukuk tanımazlara hiçbir şekilde fırsat vermedim.Bu işleri yapmak için çeşitli gömlekler giyen insanlar beni hiçbir şekilde korkutmadı.Çünkü namuslu insanların,namussuzlardan daha cesaretli olmaları gerektiğine inanırım.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER