Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKaymakamı Ziyaret Ettiler

Kaymakamı Ziyaret Ettiler

HAŞYAD (Hatay Yazarlar Şairler Derneği) İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri, yerel şair ve yazarlara sahip çıkıldığı takdirde edebiyatın gelişebileceğini söyledi.

Bugüne kadar altısı şiir, roman ve öykü olmak üzere 8 kitabını okurla buluşturduğunu ifade eden HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri Dernek ile kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HAŞYAD (Hatay Yazarlar Şairler Derneği) İskenderun Temsilciliği olarak, Aşık Mustafa İncedil, Ozan İbrahim Kurtini, Sanatcı Abdullah Cila ve Nuri Şıvga, Şair Suna Kalkan ve Rifat Kara ile birlikte Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’e ‘Hoş geldin’ ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türkeri, kültür-edebiyat ve şiir üzerine sohbet ettiklerini, kitaplarından hediyelerin yanı sıra “Hoş Geldiniz Kaymakamım” adlı şiirini takdim ettiği kaydetti.

Yazdığı altı şiir, bir roman ve bir de öykü kitabının gelirlerini muhtaç aileler ile kuruluşlara hibe ettiğini vurgulayan HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri, “Mesela 2016’da yayınlanmış olan ‘Kızılelma’ adlı şiir kitabımı o aralarda çok zor durumdalardı, Bayrı Bucak Türkmenlerine gelirini elden teslim ettik. Bundan da çok olumlu tepki aldık” dedi.

2000-2012 yılları arasında Hatay’da Esinti adlı Kültür, edebiyat ve şiir dergisi çıkardıklarına değinen Türkeri “Bunun da Hatay’a çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Derneği olarak özellikle İskenderun, Belen Hatay’ı Türkiye genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. 2019 yılında Türkiye geneli şairler-yazarlar toplantısı yaptık burada. En azından 60-70 katılımcı vardı. İki gün ağırladık, ayrıca müzik şöleni oldu. Geçen yıl İskenderun Belediyesi ile birlikte  ‘İskenderun’la ilgili şiir yarışması düzenledik.” diye konuştu.

Şair, ozan yazarların Türkiye’de de yerelde de sahipsiz, göz ardı edildiğine de işaret eden Türkeri “Aslında ozanlar, şairler, yazarlar kolay yetişmiyor. Bunlar alaylı, mektebi yok! Kendiliğinden oluşan, yetişen yetenekler. Hatta bazı ozanlar, şairlerimiz var ki, nesli tükenmekte, bunların devamı gelmiyor.” şeklinde konuştu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER