Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHassaKaymakam'ın Tutanak Kararı Gündem Oldu

Kaymakam’ın Tutanak Kararı Gündem Oldu

Hatay Hassa‘da polis aracına enkaz kaldırmada çalışan iş makinesi çarptı. Olay yerine gelen koordinatör kaymakam, şirket yetkililerince tehdit edilen polislerin tutanak tutmasına izin vermedi.

 Hatay’ın Hassa ilçesine deprem nedeniyle koordinatör kaymakam olarak atanan Hayrettin Buğra Güzel’in, bölgede çalışma yürüten ve babasının da çalışanları arasında olduğu öne sürülen şirketin iş makinesinin çarparak hasara neden olduğu polis aracı hakkında tutanak tutulmasına izin vermediği ve polislere yönelik tehditleri göz ardı ettiği öne sürüldü.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Hassa’ya koordinatör vali olarak atandıktan sonra yıkım ve enkaz kaldırma işleri için anlaştığı firmaları da bölgeye getirdi. Bu firmalardan biri olan Yahyalı ABS İnşaat Hafriyat’ın iş makinelerinden biri geçtiğimiz günlerde bir polis aracına çarptı. Polisler hasar gören araç için trafik polislerini çağırıp tutanak tutturmak isteyince olaylar büyüdü.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kazanın ardından olay yerine inşaat şirketinden bir müteahhit yanında işçilerle gelerek polisleri tehdit etti ve tutanak tutulmasını engellemeye çalıştı. Bölgeye daha sonra, ilçeye Yozgat Çekerek’ten koordinatör kaymakam olarak atanan Hayrettin Buğra Güzel de geldi. İddiaya göre Güzel, firma hakkında herhangi bir işlem yapılmasına izin vermeden polisleri bölgeden gönderdi. Kaymakam tarafından gönderilen polisler ise yaşadıkları durumu amirlerine bildirdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER