Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKaz Dağları Direnişçileri, Koza Madencilik'in Ağaç Katliamını Belgeledi

Kaz Dağları Direnişçileri, Koza Madencilik’in Ağaç Katliamını Belgeledi

115 günü aşkın bir süredir Kirazlı Balaban bölgesinde çadırlı nöbetini sürdüren Kaz Dağları Direnişçileri, Koza Madencilik tarafından Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’na yaklaşık 3 kilometrelik mesafede ağaç katliamı yapıldığını belgeledi.

Kaz Dağları Direnişçileri, Koza Madencilik’in Ağaç Katliamını Belgeledi

“Kazdağları’ndan Elinizi Çekin, Yeter!”

Kaz Dağları Direnişcileri, TMSF’ye devredilen Koza Madencilik’in yaptığı ileri sürülen katliamı belgeledi. 111 günü aşkın süredir Uluslararası altın tekeli Alamos Gold tarafından yapılan ağaç katliamına ve maden çalışmalarına direnen direnişciler, “Kazdağları sistematik bir şekilde yok edilmeye devam ediliyor” ifadesinde bulundu.

Alamos Gold’un katliam yolunun aynısının izlendiğini vurgulayan direnişçiler, “Bu görüntüler Koza Madencilik’in Serçeler – Terziler altın ve gümüş madeni projesinin ÇED alanından alınmıştır. Koza Madencilik şu an bu alanda ağaç kesimi ve sondaj çalışmaları yapıyor. ÇED alanı Çanakkale’nin içme suyunu sağlayan tek baraj olan Attikhisar’a 3km. mesafededir. Alanda karşılaştığımız şirket yetkilileri ağaç kesiminin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını iletti. Alamos Gold’un Kirazlı’da izlediği katliam yolunun aynısı diyebiliriz. Kazdağları’ndan elinizi çekin, yeter!” sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER