Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKendime Yolculuk Kitabı Yayımlandı

Kendime Yolculuk Kitabı Yayımlandı

Bugün sizlerle yeni bir kitabın mutluluğunu paylaşmak üzere bir aradayız. Hatay, Defneli yazar sevgili Sebahat Aslanyürek arkadaşımın “Kendime Yolculuk” adlı ilk kitabı Luna Yayınları’ndan okurlarıyla buluştu. 1. Baskısı bir ay gibi kısa bir sürede tükenen ve 2.Baskısı yine Luna Yayınları’ndan yayınlanan kitabı hazırlık aşamasında birkaç kez okudum. Her okuyuşumda kendime yaptığım yolculukları gördüm. Kitabı ithaf ettiği emekçi annesinin kızı elbet bu şekilde başarılı olacaktı. Kaç kişi Sebahat Aslanyürek kadar güçlü olabilir ki? Her türlü olumsuz şartlara karşı yüreğine yeni tohumlar ekip, kendine doğru yeni yolculuklarda yepyeni bir umut doğuruyor. Aslında hep vardı, içinde yazıyordu yaşamının romanını… Yazdığı her satır okuyanın yüreğine kardelen çiçeği etkisi yapacak güçte.

Kitabı okuyan her kişiye; iyi yazmak, güzel okumak için diplomanın pek önemli olmadığının farkına vardırıyor. Sebahat Aslanyürek; Henüz üç yaşındayken şehir yaşamı ile tanışıyor.

Çok küçük yaşta babasını kaybeden Sebahat Aslanyürek acılarından duygularını beslemeye başlıyor. Her yere düşüşünde ayağa kalkacak bir sebep buluyor. Ve her ayağa kalktığında daha güçlü bir çocuğun yaşama direnen hikâyesini beynine kazıyor. Akranlarıyla oyun oynaması gereken çocuk, düşlerini pamuk tarlalarında, portakal bahçelerinde buluyor.

Sebahat Aslanyürek yazar arkadaşımın “Kendime Yolculuk” adlı kitabını okuyacak her okurun kirpiklerinin ıslanacağını hatırlatmak isterim.

Nebih Nafile / Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı

 

KENDİME YOLCULUK

 

Her insanın kendine dogru yolculuğu ilk nefesi ile başlar. Kendinizi tanıdıkça yeni yolculuklara başlarsınız. “Kendime Yolculuk” adlı anı kitabımı yazmaya başladığımda kalbimin sesini dinlediğim gibi, buna muhtaç başka kalplere de tercüman olmak istedim.

Bu yeteneğimi fark ettiğimden beri çok mutluyum. Yazmaya başlamadan önce çok düşündüm. Çünkü yazmak, çok ciddi bir işti. İyi bir okuyucu olduğumu bilen dostlarım beni bu anlamda cesaretlendirdi. Okumayı sevdiğim kadar yazmayı da sevmeye başladım. Çok sevinçliyim. Bu sevincimi edebiyatsever herkesle paylaşmak bana ayrı bir keyif verecektir diye düşünüyorum. Yazma süreci çeşitli nedenlerden dolayı epey uzadı.

Pandemi günlerindeki eve kapanmalar sayesinde yazdıklarıma daha çok odaklandım ve kitabımı bitirebildim. Çocukluğumdan bu yana bende iz bırakmış olan acılarımı, sevinçlerimi, yaşamıma her anlamda iz bırakmış anılarımı anlatmak istedim. Bu süreçte mutlu olduğum en güzel şey kendi varlığımın bana verdiği güven ve zevktir. Çünkü ölüm kapıyı çaldığında nasıl yaşamamız gerektiğinin bizlere pek bir faydası olmayacaktır… Her ölümle yeniden doğuşu yaşadım.

 

TEŞEKKÜR

Kitabın hazırlanmasında bana olan desteğini esirgemeyen, fikirleriyle beni aydınlatan başta Kültür Kentleri Birliği Hatay il Başkanı – Öğretmen, şair, yazar ve müzisyen olan değerli dostum Nebih Nafile’ye, eşi Sibel Nafile’ye ve henüz taslak halindeyken teslim ettiğim, düzenlemesini özenerek yapan, bölümlere ayırıp onu kitap formuna getiren ve yayına hazırlayan Güneşsensin Holistik Yaşam Koçluğu yayınlarının sahibi yazar sevgili Nazlı Güzel’e, uzakta olmasına rağmen yüreği ile yanımda olan Sevgili Meltem Şendal’a ve kitabımın henüz fikir aşamasından bu yana yazdığım her bölümü okuduktan sonra benimle beraber okuyup önerileriyle bana ışık tutan sevgili kızım İpek Örnek’e, okuduğu her bölümü âdeta yeniden yaşayan ve onunla karşılıklı değerlendirme yaptığım canım oğlum Onur Aslanyürek’e, kitabın çıkmasını heyacanla bekleyen canım Oğlum Uğur Aslanyürek’e, sevgili kızım Gülsen’e ve canım torunum Sahra Ada’ya verdikleri manevî destekten dolayı gönülden teşekkür ediyorum.

 

Nebih Nafile arkadaşımın aracılığı ile iletişim kurduğum yayıncı Mustafa Şimşek öncülüğünde, Burak Mert Oldaç yayın yönetmenliğinde, Zeynep İpek’in kapak tasarımı ve editör Fatma Gezer’in çok başarılı ortak çalışmalarıyla kitabım Luna Yayınları’ndan dostlarımla buluştu. İlk günden bu yana emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

Sebahat Aslanyürek

 

Kitap tanıtımında; Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile, İLESAM Hatay Temsilcisi M.Adil Çetin, Ressam Yusuf Altunay, Yazar Duran Yaşar ve Arif Suavi Okay bulundular.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER