Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKent Konseyi Başkanı Kimyon’dan Ortak Akıl Çalıştayı’na İlişkin Önemli Açıklamalar

Kent Konseyi Başkanı Kimyon’dan Ortak Akıl Çalıştayı’na İlişkin Önemli Açıklamalar

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon,geçen hafta sonuHATMEK’te gerçekleştirilen Ortak Akıl Çalıştayı’na dair açıklamalarda bulundu.

Dr. Nevide Kimyon yaptığı açıklamada kentin geleceği için ortak akıl ile hareket etmenin önemine değinerek, “Hatay Kent Konseyi ‘Ortak Akıl Çalıştayı’nı yüksek katılımla gerçekleştirdik. Kent Konseyi yönetmelikte belirtildiği gibi kent yaşamında kent vizyonu ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, katılım yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır. Bu anlamda kentin yaşam kalitesinin arttırılması için temel hizmetlerin iyileştirilmesi ve sosyal kültürel yönden de toplumun her kesiminin ulaşabileceği imkanların sağlanması amacıyla ortak çaba sarf edilmelidir” açıklamalarında bulundu.

Farklı görüşleri ortak paydada buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Kimyon, “Bizler farklı görüşlere sahip olsak da sorunların çözümü için birlikte çalışma ve dayanışma kültürünü benimsemek ve uygulamak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu farkındalıkla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün şehrimiz Hatay’a dair her türlü çözüm, iyileştirici, güzelleştirici projenin paydaşı olmaya hazır bir topluluk, bir refleks içindeyiz. Bu da bizim umut ve mutluluğumuzdur. Ortak akıl çalıştayı toplantımızda kentin sorunlarını ve durumunu herkesin fikrini alarak belirlemek, kentimizin ekonomik, kültürel, tarihi ve coğrafi potansiyelini daha fazla görünür kılmak için elbirliği ile yapılabilecekleri tartışmak ve rapor etmek üzere bir araya geldik” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER