Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKeresteden sanata dönüşüm

Keresteden sanata dönüşüm

Antakyalı Nihat Helvacı ve eşi Yasemin Helvacı, zeytin ile ceviz kerestesini birer sanat eserine dönüştürüyor.


Hobi olarak başladıkları ahşam işleme sanatını artan ilgi ile meslek haline dönüştüren çift, Kurtuluş Caddesi üzerinde ürünlerini sergilemeye başladı.
İşletmenin satış danışmanı olan Cansel Mutlu, “Ürünlerin hepsi Nihat Bey ve Yasemin Hanımın sanayide bulunan atölyelerinden çıkıyor. Onlar bu işe hobi olarak başlamış ancak ilerleyen günlerde bu işi büyüterek devam ettirdiler. Bende bu mağazada onlarla berber çalışıyorum. Ürünlerimize genel olarak dağcılık yapan kişiler ilgi gösteriyor. Fakat bunun yanı sıra doğal ürünler olduğu için gelen ziyaretçilerde bakmadan dönmüyor. Hobi olarak başlanan sanatta şimdi internet sitesi üzerinden satış yapılmaya başlandı. Türkiye’nin çok sayıda yerine ürün gönderebiliyoruz” dedi.

Tasarlanan ürünlerin tamamının doğal ve el emeği olduğu vurgulayan Mutlu, ürünlerin ilgi çektiğini söyledi.
Mutlu, “Yapılan bardak, fincan, kâse ve birçok ürün gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Çünkü hepsi zeytin ve ceviz ağacının kökünden işlenerek yapılıyor. Sağlığa zararlı hiçbir madde yok içerisinde. Aynı zamanda üç ayda bir ürünlerin bakımlarının zeytin yağı ile yapılması gerekiyor. Kimi ürünlerin üzerine hakiki deri işlediğimizde oluyor” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER