Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKESK'ten Ekonomi Mesajları: Her 100 Gençten 28'i İşsiz

KESK’ten Ekonomi Mesajları: Her 100 Gençten 28’i İşsiz

KESK (Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyon)’nun Kuruluşunun 24. yılı dolayısıyla Hatay Şubesi tarafından yemekli birlik ve dayanışma gecesi günü düzenlendi. Gecede, Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Mithat Kaynak Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

KESK’ten EKonomi Mesajları: Her 100 Gençten 28’i İşsiz

Şubeler Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Mithat Kaynak, “Yaşam ve çalışma koşullarımızın her geçen gün daha da zorlaştığı bu yakıcı süreçte başta emekçi sınıflar ve dar gelirliler olmak üzere 81 Milyonun geleceğini yakından ilgilendiren bütçe yasa teklifinin TBMM’deki görüşmeleri sürüyor. Ekonomi üst üste üç çeyrek dönemdir küçülmektedir. Buna göre 2018 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 2,8 azalan Gayrisafi Yurt İçi Hâsıla 2019 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2,4, ikinci çeyreğinde yüzde 1,5 azalmıştır. Resmi işsizlik 14,2 ile son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Devletin resmi rakamları mevsimsel etiklerle artması beklenilen bir dönem olmasına rağmen Ağustos ayında da istihdamın azaldığını, işsiz sayısının 4 Milyon 650 bine ulaştığını göstermektedir. Her 100 Gençten 28’i, her 100 Genç Kadından 43’ü işsizdir” ifadesinde bulundu.

KESK’ten EKonomi Mesajları: Her 100 Gençten 28’i İşsiz

Cebimize Giren Maaşlar Vergi Olarak Geri Alınıyor

Başkan Kaynak “TÜİK araştırması 26,5 oranı ile Türkiye’nin Avrupa’da ciddi maddi yoksunluk oranın en yüksek olduğu ülkesi olduğunu göstermektedir. Emeği ile geçim mücadelesi veren tüm kesimler gibi kamu emekçileri olarak bizlerin de sorunları artmaktadır. Toplu sözleşmelerle sefalet oranında artırılan maaşlarımız yaşanan hayat pahalılığı karşısında erimeye devam etmektedir. Maaşlarımıza yapılan sefalet oranlı artışlar yıllardır sürdürülen adaletsizlik sonucunda cebimize girmeden gelir vergisi olarak geri alınmaktadır” dedi.

KESK’ten EKonomi Mesajları: Her 100 Gençten 28’i İşsiz

Bütçe görüşmelerinde, Kamu emekçilerinin acil çözüm bekleyen sorunları arasındaki ekonomik krizden kaynaklanan kayıpların karşılanması, 3600 ek gösterge, hukuksuz KHK ihraçlarının görevlerine iadesi, adil vergi düzenlemesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, güvencesiz istihdama son verilmesi, güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırması adı altındaki fişlemelere son verilmesi, EYT’lilerin sorunlarının çözümü gibi temel konuların hiç biri yer almadığını vurgulayan Başkan Kaynak, Türkiye ekonomisindeki adaletsizliğe dikkat çekti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER