Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKEVEN ‘TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ’

KEVEN ‘TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ’


İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇİED’) Vatan Partisini ziyaret etti.
Vatan Partisini ziyarette İSÇEİD başkanı Ahmet Keven, yönetim kurulu üyelerinden Nurullah Er, Mehmet Yıldırım, Aydın Koray, Hüseyin Odabaşı, Hasan Alagöz, Ali Demirdiren ziyarete katıldılar.
Vatan Partisinde il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, il sekreteri Sadık Karakaş, ilçe başkanı İbrahim Bedir toplantıda hazır bulundular.
Ahmet Keven,İSÇEİD eski başkanı Bayram Özarslan’ın ölümü ile yeni başkan ve yönetim kurulu seçilmişti. Yeni yönetim partileri ziyaret ederek, sorunlarını anlatıyorlar. Vatan Partisini ziyaret ise yeni yönetimi tanıtmak ve sorunlarına çözüm aramada yardımcı olmalarını istemek şeklinde açıklandı.
İSÇEİD Başkanı Ahmet Keven, yeni yönetimin çalışmalara başladığını ve yeni bir yer tutulduğunu ve İSÇEİD üyelerine daha iyi bir hizmet vermek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Keven, yaklaşık olarak derneğin 11500 hissedar ve bunun yanında eş, çocuklar dahil 60 bin insanın derneği ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Ahmet Keven çalışmalarındaki ilkenin ise “Atatürk Devrimlerini savunan, tek vatan, tek bayrak, tek millet düşüncesinde olan ülkenin bağımsızlığını savunan,bölünmeye karşı çıkanlarla ortak davaya sahibiz. Bizim kırmızı çizgimiz budur. Bunlara karşı çıkanların yanında yer almayız. Siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine yaklaşımız esas olarak budur.” Dedi.
Ahmet Keven, Hatay ilinin riskli bölgede olduğunu ve herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında “Hatay riskli bölgedir, özellikle ABD’nin desteklediği PKK ve PYD sınırlarımızda bize karşı savaşmaktadır. Hükümet Suriye’den getirdiğine iş vermekte ama bizim işsizimize iş verilmemektedir. Bu durum düzelmelidir” önerisinde bulundu.
Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım “Atlantik bu topraklarda yenildi. Türkiye ve bölge ülkeleri birlikte hareket ediyorlar. Asya ülkeleri birlikte hareket ediyorlar. Türkiye yakında Suriye ile de devlet düzleminde görüşmeler başlatabilir. Zaten el altından görüşmeler yapılmaktadır. Bu anlamda Türkiye-Suriye görüşmeleri başladıktan sonra ülkemizdeki Suriyelilerin yüzde sekseni ülkesine döneceğine ilişkin bilgilere sahibiz. Yeter ki Türkiye-Suriye masaya otursun ve görüşme yapılsın” ifadesinde bulundu.
Sadık Karakaş ise “İSÇEİD yöneticileri hem işçiler hem de Türkiye-Suriye kardeşliği için önemli görevler üstlendi, önemli çalışmalar yaptı. Eski başkan aynı zamanda Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformunun başkanıydı, aynı olumlu tutumunu sürdürmesini istiyoruz. Çünkü halen bölgemiz bir savaşın içinde ve Amerika namlularını Afrin bölgesinde bize çevirmiştir. Bu dönemde bölgemizdeki birliktelik, kardeşlik ve dayanışma önemlidir” dedi.
İlçe başkanı İbrahim Bedir, parti programlarının önemli olduğunu ve “Vatan Partisinin Emek, Vatan mücadelesini birleştirdiğini, özelleştirmeye karşı devletçiliği savunduğunu işçilerin bu gün işsizliğin nedenin en önemlisinin özelleştirme ve üretimden uzaklaştığını, bunun için yeniden üretim yapılması gerektiğini, bunun için ülkemizde ve bölgemizde istikrar olması gerekir. Yani Amerika’nın silahlarına karşı, bölgemizin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtiyorum.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER