Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘KHK Mağduru iki eğitimci için Her yolu deneyeceğiz’

‘KHK Mağduru iki eğitimci için Her yolu deneyeceğiz’

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine dönmek için açlık grevine başlayan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’ya bir destek de CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı’dan geldi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “Gözümüzün önünde ölüme doğru yürüyorlar. Onların bu cesaretine karşı korku duvarlarını yıkıp direnişin sesini dalga dalga büyütmek insani bir zorunluluktur artık.
Biz milletvekilleri olarak, bu direnişin sesini kürsüden tüm dünyaya anlatacağız, hükümeti adım atmaya zorlayacak her yolu deneyeceğiz” dedi.
Vekil Yarayıcı, Açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Bu direniş, bugün açlık grevine dönüşmüş bir şekilde sürüyor. Havuz medyasının gözünü kulağını kapattığı bu direnişe bugün dünyanın dört bir yanından destek geliyor, duyarlılık gösteriliyor. Ne yazık ki ülke içinde yeterince duyarlılık henüz sağlanabilmiş değil” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi gerekçesiyle OHAL ilan eden iktidarın, çıkardığı kararnamelerle on binlerce çalışanı –yargı yolunu da kapatarak- haksız, hukuksuz ve keyfi bir biçimde işinden ve emeğinden ettiğini ifade eden Hilmi Yarayıcı şöyle konuştu:
“Bu hukuksuzluğa baskı ortamının derinleştirilmesi de eklenince, işini aşını kaybeden on binler tepki gösteremez hale getirildiler. Ancak başını Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’nın çektiği grup, tüm baskılara karşı çıkarak Yüksel Caddesi’nde direnişlerine başladılar. Başlangıçta hemen her gün gözaltına alındılar ama yılmadılar, geri adım atmadılar.
Biz milletvekilleri olarak, bu direnişin sesini kürsüden tüm dünyaya anlatacağız, hükümeti adım atmaya zorlayacak her yolu deneyeceğiz. Umarım her alanda sunacağımız destek ve yaratacağımız kamuoyuyla, ölümler yaşanmadan adaletsizliğe karşı yaşamı sahiplenir ve bu direnişi sonuçlandırabiliriz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER