Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKıddes Bayramı Nedir? Ne için Kutlanır? Ne Zaman Kutlanır?

Kıddes Bayramı Nedir? Ne için Kutlanır? Ne Zaman Kutlanır?

Kıddes Bayramı neden kutlanıyor? Kıddes Bayramı nedir? Kıddes Bayramı ne zaman kutlanıyor?  19 Ocak ‘’Kıddes’’ bayramı herkesin bildiği üzerine Hz. İsa’nın vaftiz edildiği gün olarak kutlanıyor.  Yaratılış Bayramı olarak nitelendirilen Kıddes Bayramı için kutsal kitaplar ne diyor?

Kıddes Bayramı Nedir? Ne için Kutlanır? Ne Zaman Kutlanır?

Kuran’da ‘’Andolsun biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları 6 günde yarattık.’’ [Kaf Suresi (50), 38] demektedir. ‘’Her canlıyı sudan yarattık’’ Enbiya.

Tekvin (Yaratılış), Tanah ve Eski Ahit’in ilk beş kitabını oluşturan Tevrat’ın birinci kitabıdır.Burada özetle aşağıdaki ifadeler geçer. Tanrı ilk gün göğü ve yeri, ikinci gün gök kubbeyi, altındaki ve üstündeki suları, üçüncü gün suları ve kuru toprağı ayırdı, tohumları, bitkileri, ağaçları yarattı. Dördüncü gün gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak, mevsimleri, günleri ve yılları gösterecek ışığı ve yıldızları yarattı. Dördüncü gün sulardaki, karadaki ve havadaki canlıları yarattı. Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu. Beşinci gün insanı erkek ve dişi olarak yarattı ve ‘’kutsadı’’.

14 Ocak dünyanın yaratılış günüdür. Kutsal kitaplara göre Allah (cc) insanı 5. Gün yaratmış ve ‘’kutsamış’’. Bu nedenle 14 Ocak’tan beş gün sonra yani 19 Ocak’ta bu bayramı kutluyoruz. 19 Ocak ‘’Kıddes’’ bayramı insanın yaratılış bayramıdır.


Defne Belediye Başkanı’ndan Kıddes Bayramı Mesajı

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 19 Ocak’ta kutlanan Kıddes Bayramı ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Defne Belediye Başkanı’ndan Kıddes Bayramı Mesajı

“Hoşgörü kentimiz Hatay’da, kültür zenginliklerimizin en güzel dayanışma örneğinden biri olan Kıddes Bayramı, farklı inanışlara olan saygının önemli bir yansımasıdır.

Farklı inançların özel günlerini özel günümüz sayıp, unutulmasına izin vermeyip,  nesillerce aynı heyecanla kutladığımız, güzel insanların kardeşçe yaşadığı bu eşsiz kentte yaşıyor olmaktan ötürü son derece mutluyum.

Dünyada gezip görülmesi gereken yerler listesinde yer alan kentimiz, sadece mimarı yapıları ile değil, farklı inanışların aynı sevgi ile sarıp sarmalandığı, hoşgörü ve saygının hüküm sürdüğü manevi yönleri ile de merak uyandıran bir şehir olmaya devam etmektedir.

Nesiller boyunca kenetlenerek hep bir arada kutlayacağımız nice bayramlar diliyor, tüm halkımızın Kıddes Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER