Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“KIDEM TAZMİNAT FONU KURULARAK KAZANILMIŞ HAKKIMIZ GASP EDİLMEK İSTENMEKTEDİR”

“KIDEM TAZMİNAT FONU KURULARAK KAZANILMIŞ HAKKIMIZ GASP EDİLMEK İSTENMEKTEDİR”

DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, işçi sınıfı olarak sömürüsüz, insan onuruna yaraşır bir yaşam istediklerini belirterek, “Belediye şirket işçilerine kadro istiyoruz, eşit haklar istiyoruz” dedi.
Berkyürek, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla tören alanında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal haklarımızı istiyoruz. İnsanca çalışmak ve yaşamak için haklarımızı biliyoruz: Grev, örgütlenme ve toplusözleşme hakkımızı uluslararası standartlara uygun olarak kesintisiz, engelsiz, yasaksız kullanmak!.. Kaza/fıtrat adı altında çalışırken ölmek, sakat kalmak, hastalanmak istemiyoruz. Kıdem tazminatımızın gaspına, Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemine, doğanın ve kentlerin yağmalanmasına, bu hırsızlık düzenine karşı çıkıyoruz. Taşeronluk sistemine karşı verdiğimiz güvenceli kamu istihdamı mücadelesi kamuda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarının yasaklanması ile sonuçlandı, ancak belediyelerde çalışan işçilerin haklı ve meşru kadro talebi karşılanmadı. Kamu istihdamı KHK ile düzenlenemez dedik dinletemedik ve yapılan düzenleme ile eşitsiz ve ayrımcı sonuçlar ortaya çıktı. Geçiş yapılan işçilerin özgür toplu sözleşme hakları askıya alındı, 4+4 zulmüne mahkum edildi. Belediye şirket işçilerinin ilave tediye alacakları gasp edildi.
İşsizlik sürekli artıyor. İşsiz sayısı son bir yılda bir milyon kişi arttı, istihdam 633 bin kişi azaldı. İşsiz sayısı 7 milyonu aştı. İşsizlik fonu işverenleri ve bankaları kurtarmak için kullanılıyor. Kıdem tazminat fonu kurularak kazanılmış hakkımız gasp edilmek istenmektedir. Bu fonla iktidar kendisine kaynak yaratmak istemektedir. Ama direnerek buna asla izin vermeyeceğiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER