Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKılıç: 8 Milyon Emekli Asgari Ücretin Altında Ücret Alıyor!

Kılıç: 8 Milyon Emekli Asgari Ücretin Altında Ücret Alıyor!

Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, 2021 Bütçe yasa tasarısının TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandığını bildirdi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütçe tasarısının adeta kaçırılırcasına hazırlanmakta ve görüşülmekte olduğuna dikkati çekti.

Emeklilerin görüşlerine başvurulmadığını, temsil ettikleri kesimlerin yok sayıldığını ileri süren Kılıç, şöyle devam etti:

“2021 Bütçe tasarısı mart ayı başından bu yana yaşadığımız coronavirüs salgını ortamında görüşülmeye başlanmıştır. Haziran ayı başında kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte kısa zamanda salgının yaygınlaşması gündeme gelmiş, eylül ayından itibaren de günlük ağır hasta sayısı ve can kaybı her geçen gün artmaktadır. Salgını önleyici tedbirler yerine yaşlıları, kronik hastaları tecrit edici önlemler onur kırıcı bir şekilde tekrar yürürlüğe sokulmuştur. Bu tedbirler yerine halk sağlığı önlemlerinin, koruyucu hekimliğin, sağlığın bütünüyle kamusal ve parasız bir hizmet olmasının koşulları yaratılması gerekirken, sağlıkta özelleştirmenin simgesi olan şehir hastaneleri yapımına hız verilmiştir. Oysa çoğu şehirlerde pek çok hastane binası boşaltılmış, işlevsizleştirilmiş, yıkılmaya terk edilmiştir. Bu bütçede de emeklilerin sağlık haklarını iyileştirici ne bir madde ne de böyle bir niyet vardır. Açlığa mahkum edilen emeklilere bir de salgının yükü eklenmiş, sağlık hizmetlerinden parasız olarak yararlanması gereken kesimler adeta para kazanmanın yolu gibi görülmüş ve görülmeye devam edilmektedir. 8 milyon emekli asgari ücretin altında ücret almaktadır. Hazine katkısı ile aylık ödemeler 1500 TL’ye çekilmiş olsa da zamlar gerçek ücretlerine yapılmakta gerçek ücretleri hazine katkılı düzeye gelinceye kadar aldıkları aylık sabit kalmaktadır. Bu uygulama emeklileri açlığa mahkum etmenin başka bir yoludur.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER