Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKılıçdaroğlu-Erdoğan Davasında Montaj Olduğu İddia Edilen Tapelerin İspatı

Kılıçdaroğlu-Erdoğan Davasında Montaj Olduğu İddia Edilen Tapelerin İspatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın montaj olduğunu iddia ettiği tapelere yönelik ispatı mahkemeye sunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, müvekkilinin doğruluğunu ispatlamaya çalıştığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu-Erdoğan Davasında Montaj Olduğu İddia Edilen Tapelerin İspatı

Çelik “Bu davanın savunmayı baskılamaya yönelik olarak olduğunu söylemek istiyorum. Savcı hangi gerekçe ile bu davayı açtı anlamadım. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir dava açılamaz. Bir avukattan müvekkilini savunmaması beklenemez. Karşı tarafta Erdoğan varsa iyi düşünün ve ‘Erdoğan asla ve asla yanılmaz, söylediği her şey doğrudur. Benim müvekkilimin söylediği hiçbir sey doğru değildir. Dava kabul edilsin’ demem isteniyor. Erdoğan tarafından bana açılmış iki dava var. Genel başkanımız Erdoğan’a ‘seni eleştireceğim’ diyor. İktidar partisinin genel başkanını eleştirme hakkına sahip. Erdoğan sıfırlama tapelerinin montaj olduğunu söyledi. Bende müvekkilimin doğru söylediğini ispatlamaya çalıştım. Tapeleri de dosyaya koyduk. Müvekkilimin haklarını savunmak ne zamandan beri suç” ifadesinde bulundu.

Sıfırlama Tapelerin Gerçek Olduğu Raporu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve “sıfırlama tapeleri”nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesinden ötürü hakim karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Benimle ilgili iddia sıfırlama tapelerini dosyaya koymak. Tapeler montaj diyorlar. Bu sıfırlama tapeleri doğru mudur değil midir? Doğruysa ben suç işlemiş olur muyum? Mahkemeniz tarafından bilirkişi tarafından inceletilmesini istiyorum” dedi. Çelik ardından ‘sıfırlama tapelerinin’ gerçek olduğuna ilişkin bir bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

Ülkenin Her Tarafına Peşkeş Çektiniz Davası

17-25 Aralık operasyonlarını kastederek “ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz” diyen Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tazminat davası açıldı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya sunduğu cevap dilekçesinde, CHP liderinin sözlerinin dayanağı olan olguları ispatlayacaklarını ve buna ilişkin delil sunacaklarını söyledi. Çelik daha sonra mahkemeye 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve ‘FETÖ’ tarafından montajlandığı iddia edilen tapeleri delil olarak sundu ve ardından dava açıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER