Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKılıçdaroğlu:Can Atalay`ın Yeri TBMM`dir

Kılıçdaroğlu:Can Atalay`ın Yeri TBMM`dir

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Üzülerek söylüyorum, bugünkü Meclis’in büyük çoğunluğu Sarayın boyunduruğu altındadır. Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır. Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri TBMM’dir” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin hakkında hak ihlali ve tahliye kararı vermesine rağmen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hala cezaevinde tutulmasını eleştirdi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun bugün X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Bir Meclis, Yüksek Seçim Kurulunun kabulü ve milletin oylarıyla seçilen bir Milletvekilini, en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen cezaevinden çıkaramıyorsa acz içindedir. Üzülerek söylüyorum, bugünkü Meclis’in büyük çoğunluğu Sarayın boyunduruğu altındadır. Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır. Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir!”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER