Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKilis Tekel Suma Fabrikası'ndan Tosyalı Eğitim Kampüsü'ne

Kilis Tekel Suma Fabrikası’ndan Tosyalı Eğitim Kampüsü’ne

Eğitime verdiği katkılar ile ön plana çıkan Tosyalı Holding, Kilis’te satın aldığı eski Tekel Suma Fabrikası’nı dev bir eğitim kampüsüne dönüştürecek.

Kilis Tekel Suma Fabrikası’ndan Tosyalı Eğitim Kampüsü’ne

Çalışmalara başladıklarını duyuran Tosyalı Holding’in eğitime sunduğu katkıların yeni adres Kilis oldu. Sanayideki başarıları ve dev yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de nam yapmış olan Tosyalı Holding’in “Tosyalı Eğitim Kampüsü”nün imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı.

Projenin yapımı için düğmeye basan Tosyalı Holding, 50 bin dönümü aşkın arazide konumlanacak kampüs şehrin ve bölgenin en büyük eğitim projeleri arasında yerini alırken, 1000’e yakın öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunacak.

“Türkiye Eğitimini Dünya Standartlarına Yükseltmek için Milletle El Ele Mücadele”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmek için milletimizle el ele bir mücadele veriyoruz. Bu kapsamda, hayırsever iş insanlarımız önemli bir rol üstleniyor. Her zaman tekrar ediyorum; herkesin parası olabilir, ama hayır işlemek herkese nasip olmaz. Özellikle eğitim alanında yapılan bu yatırımları, çocuklarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceğine bir armağan olarak değerlendiriyoruz” ifadesinde bulundu.

Sosyal sorumluluk yatırımlarını en az grubun ticari başarıları ve sanayi yatırımları kadar önemsediklerinin altını çizen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, özellikle eğitim alanında bugüne kadar onlarca kalıcı eser yaptıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiklerini açıkladı.

“Hayır İşleri Yapmaya Devam Edeceğiz”

Tosyalı, “Kilis’te bugün imzalarını attığımız Tosyalı Eğitim Kampüsü’nün ise bizim için ayrı bir yeri bulunuyor. Atalarımızın, ailemizin doğduğu ve büyüdüğü bu topraklara katkı sunmak, değer katmak bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk. Öte yanda, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında hayır işleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda sınır tanımıyoruz. Temennimiz, bu tür konularda önümüze daha çok fırsat çıkması…”

Kilis Tekel Suma Fabrikası’ndan Tosyalı Eğitim Kampüsü’ne

12,5 Milyon Liralık Fabrika, Tosyalı Eğitim Kampüsü’ne Bürünecek

Tosyalı Holding 12.5 milyon TL’ye Tekel Suma Fabrikasını satın aldı. 50 bin dönümü aşkın bir arazi üzerine kurulan yapı, eğitim kampüsüne dönüştürüldüğünde, 100 derslik ve anaokulu binasıyla bölgede tam teşekküllü bir eğitim programı sunacak. Yaklaşık 1000 öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunması planlanan kampüs bünyesinde, aynı zamanda, spor tesisleri, kütüphane, bilim merkezi ile kültür-sanat merkezinin de yer alması planlanıyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER