Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKilis'e KİMLER roket atıyor?...

Kilis’e KİMLER roket atıyor?…

Suriye sınırındaki Kilis’te yaşananları Meclis gündemine taşıyan ve yaşananların siyasi sorumluluğu adına iktidarı eleştiren CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “Kilis’e saldıranların IŞİD mensupları olduğunu niye açıklamıyorsunuz? IŞİD’i koruma güdünüzün arkasında yatanlar nedenler nelerdir?” diye sordu.

Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgesinden Kilis kent merkezine roketler düşmeye devam ederken, bölgede yaşananlar diğer sınır illerini de tedirgin ediyor. Zira Kilis’e 18 Ocak’tan bu yana Suriye’den atılan roketatar mermilerinden yaşamını yitirenlerin sayısı 20’ye çıktı. Şu ana kadar evler hedef oldu, caddeler, camiler… Son Gaziantep terör saldırısı ile sınır illerinde de tansiyon yükselirken, eldeki tablodan sarkan soruları CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı Meclis’e taşıdı ve sordu.
-SERT ELEŞTİRİLER-
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, “Konu hassasiyetle takip ediliyor. Önlemler gözden geçiriliyor. Özellikle önden gözetleme için bir takım adımlar atılıyor” dediği bir ortamda konuşan ve yaşananlar adına iktidara sert eleştiriler yönelten Yarayıcı, “İktidarın tırlar dolusu silah yardımı yaptığı ve kamplarda besleyip büyüttüğü cihatçı terör örgütleri bugün artık ülkemizi hedef almış durumdadır. Yıllardır kendilerine IŞİD teröristlerinin barındığı binaları koruma görevi verilen Antep polisi, korunan bu militanlar tarafından vuruluyorsa sorumluluk iktidarındır” dedi.
Yarayıcı sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı şekilde, Kilis günlerdir roketlerle vurulmakta ve bugüne dek 20 vatandaşımız hayatını kaybederken onlarcası da yaralanmıştır. Buna rağmen, Kilis’e kimin roket attığı konusunda tek bir doyurucu açıklama yapılmamaktadır. Hükümet ve saray Kilis’i vuranların IŞİD olduğunu bilmesine rağmen, kelime oyunlarıyla IŞİD dememek için her türlü yolu denemektedir.”
Yarayıcı, konuşmasını şu sorularla noktaladı:
“Terörle mücadelede partimize duruş noktasında ve konusunda akıl veren iktidara soruyorum: Kilis’e kimler roket atıyor? Kilis’e saldıranların IŞİD mensupları olduğunu niye açıklamıyorsunuz? IŞİD’i koruma güdünüzün arkasında yatanlar nedenler nelerdir?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER