Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinKimyasal Tesisin ÇED Toplantısı Olaylı Bitti!

Kimyasal Tesisin ÇED Toplantısı Olaylı Bitti!

Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Aşağı Burnaz Mahallesi sınırlarında Bayegen firması tarafından yapımı planlanan kimyasal tesisin ÇED toplantısı mahalle camii önünde yapıldı.

Bilgilendirme öncesi, mahalle halkıyla bazı çevreci vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilisinin bilgilendirme toplantısına geçileceğini belirtmesi üzerine firma yetkilisi tesis hakkında açıklamalarda bulunduğu esnada, bazı vatandaşlar toplantının burada yapılamayacağını belirtmesi üzerine arbede yaşandı. Cami avlusunda yapılacağı belirtilen ÇED bilgilendirme toplantısı sokak içerinde yapıldığından vatandaşlar itiraz etti.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu Hatay Çevre ve Şehircilik yetkilisine toplantının burada yapılmasının sakıncalı olduğu, dar kapsamda yapılacağı için bazı yanlış anlaşılmalara neden olacağından toplantının iptalini istedi. Toplantının yapılacağının belirtilmesi üzerine vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi. Doğru Parti Erzin İlçe Başkanı Tansu Karamustafalıoğlu şu açıklamayı yaptı; “Aşağı Burnaz Mahallesi sınırları içerisinde Bayegen firmasının POLİPPROPİLEN madde üretecek tesisi için burada bulunduk. Fakat gördük ki toplantı bahsedilen yerde değil de sokak ortasında, Pandemi kurallarına uygun yapılmamıştır. İnsan sağlığını ve tarımı etkileyecek bu tür kimyasal tesisin yapılması son derece yanlıştır” dedi.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Aşağı Burnaz Mahallesi sınırları içerisinde Bayegen firmasının POLİPPROPİLEN madde üretecek tesisin yetkilileri oldu bittiye getirerek uygun olmayan bir ortamda bilgilendirme toplantısı düzenlediğini gördük. Bilgilendirme toplantısının yapılacağı tarafımıza 1 hafta öncesinden belirtildi. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik görevlisine bu toplantının yapılamayacağını başından belirttim. Bu yapılan bilgilendirme toplantısını kabul etmiyoruz. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu ve sağlığımızı etkileyecek hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz” ifadesini kullandı.

Daha sonra bazı mahalle halkıyla tesis yapılmasını istemeyen vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Toplantı sonrası vatandaşlar kendi arasında tesisin yapılmaması için imza kampanyası başlattı. Jandarma fazla bir olay yaşanmadan topluluğu dağılması için uyarıda bulundu. Bilgilendirme toplantısına; Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, Aşağı Burnaz Mahalle halkı ve çevreye duyarlı vatandaşlar katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER