Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKıral Basın Açıklaması Yaptı

Kıral Basın Açıklaması Yaptı

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Hatay Şubesi Başkanı Seyfettin Kıral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamanın polislerde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Kıral, derneğin hizmet binası önünde yönetim kurulu üyelerinin ve üyelerinin katılımı ile bir basın açıklaması yapan dernek;

Birinci dereceden olmak şartı ile 2 yıl ve üzeri yüksek eğitim mezunu polisin ek göstergesinin 3600’e yükseleceğini belirten Kıral, “Yüksekokul mezunu olmayan polis 3600 ek gösterge düzenlemesinden ne yazık ki faydalanamayacaktır. Polis arasında eğitim farkı gözetilerek hazırlanan ek gösterge düzenlemesi, maalesef çalışan ve emekli polis arasında ekonomik açıdan huzur bozacak daha büyük bir sorun yumağı haline getirilmiştir. Yalnızca lisans ve ön lisans mezunlarının ek göstergesini 3600’e çıkarmak on binlerce lise, ortaokul ve İlkokul mezunu polisi yok saymaktır” diye konuştu.

 

JANDARMA İLE AYRIŞTIRILDIK

Polislerin aynı çatı altında İçişlerine bağlı olarak çalışan Jandarma ile de ayrıştırıldıklarını belirten Kıral, “Yapılacak olan ek gösterge düzenlemesi ile Jandarma’nın 3600 ek göstergesi 4200 ek göstergesi olacak. Aynı statüde olduğumuz halde Jandarma’ya yıllar önce 1995 yılında 3600 ek gösterge hakkı verilirken, polise 2200 ek gösterge verilmişti. Ek Gösterge sorununu Türkiye7nin gündemine biz polisler taşıdık. Geldiğimiz noktada hükümetin yaptığı ek gösterge düzenlemesi ile polis huzursuz ve mutsuz olmuştur” şeklinde konuştu.

ARTIK YETER DİYORUZ

Artık yeter diyoruz. Görev ve sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzenini etkin bir şekilde sağlamak için aynı sorumluluk bilinci ile aynı görevi yapan İçişleri Bakanlığına bağlı iki kurum arasında ayrım yapılmasın. Biz polisleri, görev ve sorumluluk alanına Lisans, İn Lisans, Lise, ortaokul mezunları diyerek göreve gönderirken nasıl ayırmadıysanız, neden Ek Gösterge düzenlemesinde ayırıyorsunuz? Bunun yanında polis ve Jandarma arasında ayrım yapmayın. Polisler ek gösterge ve tüm özlük haklarını alana dek mücadelesine devam edecektir. Biz bize yeteriz. Birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER