Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberKırıkhan Belediye Başkanı’ndan Küçük Esnaf Çağrısı

Kırıkhan Belediye Başkanı’ndan Küçük Esnaf Çağrısı

Büyük market zincirlerinin açılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, küçük esnafların mağduriyete uğradığını bildirdi.

İlçe yöneticileri ve oda başkanlarının katıldığı istişare toplantısında küçük esnafların mağduriyetini dile getiren Yavuz, bu tür marketlerin açılmaması için yaptırımlar uygulamaya başladıklarını dile getirdi.

“Büyük Market Zincirleri, Küçük Esnafları Mağdur Ediyor”

Kırıkhan’da oda başkanları ve ilçe yöneticileri ile yapılan toplantıda büyük market zincirlerini eleştiri hedefine alan Yavuz, “ Bu tür marketlerin açılmaması için yaptırımlar uygulamaya başladık. Açma ruhsatları fiyatlarını yükselttik, ancak yargıdan döndü. Bu tür marketlerin ilçe genelinde yaygınlaşmasından rahatsızız. Çünkü, köşe de bucakta evine ekmek götürmek için bakkal dükkanı açan tüm insanlarımız teker teker ekmek teknelerini kapatmak zorunda kalıyor. Büyük marketlerle rekabet etme imkanı bulunmuyor. Bu tür marketlerin sayısında bir sınırlama getirilmesi gerekiyor. Bu yönde ileriki zamanlarda bir yasa çıkması çok iyi olur. İnsanlarımızın ekmek teknelerini kapatıp, işsiz kalmalarını istemeyiz.” ifadesine yer verdi.

Suriyeli vatandaşların işyerlerinin denetim altında olduğunu kaydeden Yavuz, açma ruhsatı ve diğer belgeleri bulundurma zorunluluğu taşıttırıldığını,  ancak vergi konusunda yaşanılan sorunlar nedeniyle Türk esnaflarının bu esnaflarla rekabet edemez duruma geldiğini belirdi.

Yavuz, söz konusu durumun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER