Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKırıkhan da Bir kişi 6 köyün karantinaya alınmasına neden oldu

Kırıkhan da Bir kişi 6 köyün karantinaya alınmasına neden oldu

 

Kırıkhan ilçesine bağlı köy statüsündeki 6 mahalle Corona virüsü tedbirleri kapsamında Sosyal İzolasyona tabi tutuldu.

Karantinadan Kaçıp Kırıkhan a geldi

Edinilen bilgilere göre çalıştığı İzmit’te karantina altında iken yapılan testte pozitif çıkan sonucuna rağmen bindiği otobüs ile Kırıkhan Ceylanlı Mahallesindeki ailesinin yanına gelen M.H. isimli bir vatandaş, aile bireylerinin yaptığı başvuru üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü hıfzısıhha ekipleri tarafından özel donanımlı ambulans ile Hatay Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ailesi ve irtibatta bulunduğu diğer 5 aile ile birlikte tüm mahalle halkına Sosyal İzalasyon uygulanarak Mahalleye giriş çıkışlar jandarma tarafından kontrol altına alındı. Mahallede doğum ve Acil hastalıklar dışında mahalleden çıkışlarda izin verilmiyor.

Otobüsteki yolcular Araştırılıyor

Diğer yandan testi pozitif çıkan şahsın, çalıştığı İzmit’ten binerek seyahat ettiği otobüs firmasıyla irtibata geçen emniyet birimleri şahsın yanında birlikte seyahat eden kişilerin tespiti için çevre illerdeki yetkililer ile irtibata geçerek üçüncü şahısların virüs testine tabi tutulması için çalışma başlattı.

Ayrıca, Corona virüs şüphesi yüzünden Kırıkhan Ceylanlı Köyüne 14 Nisan 2020 tarihine kadar sosyal İzalasyon uygulanacağı ifade edildi. Daha önce Ümre’den gelen ve Bektaşlı mahallesinde ikamet eden bir vatandaşın testinin pozitif çıkması üzerine sosyal izolasyon uygulanan Bektaşlı, Taşoluk, Dedeçınar, Saylak ve Balarmudu mahallelerinde ise 4 Nisan’a kadar tedbir amaçlı olarak mahallelere giriş çıkışlarda kısıtlama devam edecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER