Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanKırıkhan kent ormanı yok ediliyor

Kırıkhan kent ormanı yok ediliyor

Kırıkhan ilçesine renk katan, havasını temizleyen ilçe girişindeki KENT ORMANI yavaş yavaş kesilen ağaçlarla yok edilmeye doğru yol alıyor.
 Hatay Tabiatı koruma derneği başkanı Abdullah Öğünç Konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunu paylaştı:
“Kırıkhan Mesire Alanı yaklaşık 1200/1500 dekarlık ‘Devlet Ormanı’ statüsünde bir alan. İlk ağaçlandırma çalışmaları 1960 lı yıllarda başlıyor. Kırıkhan’ın tek ormanlık alanı. Buranın ağaçlandırılması katkı koyan büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek yetersiz kalır. Doğal bir hastane burası. İnsana sağlık ve huzur veriyor. Bunun karşılığında vefasızlığa tam bir ihanete uğramaktadır.
Hastane dediler kestiler
Okul dediler kestiler
Diş hastanesi dediler yine kestiler
Kısa bir süre önce Milli Eğitime bağlı bazı yatırımlar için kesildi.
Önümüzdeki günlerde Adliye Binası ve İlçe Jandarma Komutanlık Binası için yeni yer tahsislerinin yapılacağı halk arasında konuşulan diğer bir konu.
Peki Kırıkhan Mesire yeri nasıl kurtulur? Şu an halihazırda ‘Devlet Ormanı’ statüsünde bulunan bu alanı korumaya mevcut yasalar yetmemektedir. Bu yüzden statü değişikliğine gidilerek ‘Konaklama tipi Orman Parkı’ yada ‘Tabiat Parkı’ ilan edilmeli. Ancak o zaman bölgenin kasıtlı tahribatının önüne geçebiliriz”
Beğen

Yorum Yap
Paylaş
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER