Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKırıkhan’da Ağaç Katliamına Tepki Freni!

Kırıkhan’da Ağaç Katliamına Tepki Freni!

 
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde okul yapımı iddiasıyla mesire alanında gerçekleşen ağaç kesimini vatandaşların tepkisi engelledi.

Kırıkhan Mimar Sinan Mahallesi’nde kent halkının tek sosyal alanı olan mesire yerinde okul yapımı için çam ağaçlarının kesilmesi vatandaşı ayağa kaldırdı. Hafta sonu Cuma günü yer tespiti yapan kesim ekipleri okul yapılacak olan ormanlık alanda bulunan çam ağaçlarını numaralandırarak yine aynı gün kesime başlandı.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç’ün ormanlık alanda ağaç katliamıyla ilgili yetkililerle görüşmesi, konunun sosyal medyada da paylaşılmasının ardından vatandaşın konuya ilişkin tepkileri de dikkat çekti.

Aralarında CHP Hatay Milletvekili aday adaylarından çevreci Nermin Yıldırım Kara’nın da bulunduğu çok sayıda tepkili vatandaş bugün ağaç kesim alanında toplandı.

CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Karaoğlan, daha önce Kırıkhan Devlet Hastanesi inşaatıyla başlayan bin 830 tane ağacın kesildiği ve bu ağaçların yerine yeniden ağaç dikileceği konusunda yapılan açıklamalara rağmen sadece yanan yere bazı ağaçlar dikilip bakımsız bırakılarak kurutulduğunu söyledi.

Bugün Kırıkhan Kent ormanı mesire alanında Fen Lisesi inşaatı yapılmak için kesilen ağaçları İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak yerinde gördüklerini ifade eden Nermin Yıldırım Kara “35 ağacın kesildiği 788 tanesine de işaret konulduğunu gözledik. Türkiye Tabiatı Koruma Derneği ve Kırıkhan Halkı ile birlikte Yaşam Hakkı’mıza kastedilmesine dur diyeceğiz” dedi.

1960’lı yıllarda ağaçlandırılarak binlerce canlıya ev sahipliği yapan Kırıkhanlıların tek nefes aldığı mesire yerinden geçen yıllarda da hastane inşaatı dolayısı ile 1347 ağaç kesildiğini belirten Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç de “O dönemde derneğimiz tarafından bu alanın kent ormanı olma teklifi halen gündemdedir. Yine o zaman gündeme gelen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 200 dönümlük yer tahsisi talebine itirazımızı 2012’ye 07 tarihli dilekçemiz ile Orman Genel Müdürlüğüne yapmış, aynı kurumun 2012/528 sayılı cevabi yazısında bölgeye hastane haricinde farklı bir yatırımın söz konusu olmadığı tarafımıza bildirilmişti” diye konuştu.

Aradan geçen dört yıllık süre içerisinde birilerinin Kırıkhan’ı nefessiz bırakmak adına kararlı adımlar ile ilerleme kaydettiğini vurgulayan Öğünç “…ki 35 çam ağacı kesildi, en az 600 tane kesilmesi için işaretlenmiş ağaç da müdahalemizle kesimden “şimdilik” kurtarıldı. Konu daha önce gündeme gelmiş ve bakanlık tarafından verilen taahhüt ortada iken, “bürokrat ağalar” tarafından verilen kararla bu anlamsız, akılsız, insaniyetten ve İslamiyet’ten uzak plan neden ısıtılarak bir daha önümüze getirilmektedir. Kırıkhan’da yaşayan sadece çocuklarının nefes almaları için istekte bulunan insanların dedikleri mi olacak, yoksa okul yapıyoruz gibi ulvi bir amacın arkasına saklanıp nefes alacak yeri az bu güzel ilçenin son nefes alacak yerindeki ağaçları kesmek isteyenlerin mi? Eminiz ki Kırıkhan’da o okulu yapacak en az on tane yer gösteririz. Kırıkhan gibi ağacı az bir yerde boş bir hazine arazisini alıp gerekten çalışarak cennete çevirmek varken bürokrat ağalar bu memleketin cennetindeki ağaçları kesiyorlar. Ağalar azıcık o koltuk sever bölgelerinizi o çok sevdiğiniz koltuklardan kaldırıp çalışın. Var olanı tahribe değil, olmayan yerde cennet gibi yerler oluşturmaya çalışın. Bizler Kırıkhan’da yaşayan insanlar olarak, Kırıkhan’da okul yapacak onlarca yer olduğunu tekrar ediyor, bu yanlışta ısrarın hassas günlerden geçen, obüslerin patladığı, füzelerin atıldığı Kırıkhan’da bir de ağaç kestirmeme nöbetine sebep olmamasını diliyoruz. Devletimizin koltuklarında oturan ağalar bizi başka işlerle meşgul etmekten vazgeçsinler.” Şeklinde açıklama yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER