Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanKırıkhan'da rezerv alanı kararına isyan

Kırıkhan’da rezerv alanı kararına isyan

Kırıkhan ilçesi, 6 Şubat depremlerinden  en fazla etkilenen yerlerden biri olmuştu.,

Alınan rezerv alanı kararı, ilçe sakinlerinde büyük bir tepki yarattı. Vatandaşlar, binalarına asılan boşaltma kararına karşı çıkarak bir araya geldi ve haklarını savundular.

Rezerv alanında bulunan az ve orta hasarlı yapıların boşaltılması tebligatı alan Kırıkhanlılar, bu kararın kendilerine bir fayda sağlamadığını düşünerek Kırıkhan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü önünde toplandılar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hatay Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün Kırıkhan içerisinde Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere üç mahallede rezerv alanı ilan ettiği belirtildi.

Kırıkhanlılar, ellerinde dövizlerle ve kararlı bir duruşla, ‘Kimse evimizi işyerimizi yıktıramaz!’ şeklinde sloganlar attılar. 20 Mayıs tarihinden itibaren 25 gün içinde evlerini ve işyerlerini boşaltmaları gerektiği belirtilen yazıları görmezden gelerek tepki gösteren hak sahipleri şunları söyledi: “Boşaltılmazsa kolluk kuvveti yardımı ile kentsel dönüşüm başkanlığı tarafından zorla yapacaklarını söylüyorlar. Bizler az hasarlı ev ve işyerlerimizi yaptırarak oturuyoruz nereye gideriz. Hangi parayla nerede ne yapabiliriz. Üç yüze yakın bu şekilde mağdur insan var. Bizi sokağa atamazlar yıktırmayacağız. Birileri cumartesi günü bilgilendirme yapılacağını söyledi. Bu konuda biz kararlıyız alnımızın teri ile helalinden kazandığımız paralarla bu ev ve işyerlerine sahip olduk. Boşatmayacağız ve yıktırmayacağız. Alnımızın teriyle helalinden kazandığımız paralarla bu ev ve işyerlerine sahip olduk. Yıktırmayacağız!

Tepki göstermek için toplanan hak sahipleri daha sonra sessizce Kırıkhan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü önünden ayrıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER