Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKırıkhan'ın Destek Verdiği Hatay 2021 EXPO'ya Yayladağı'ndan Karamsar Çıkış

Kırıkhan’ın Destek Verdiği Hatay 2021 EXPO’ya Yayladağı’ndan Karamsar Çıkış

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi (HBB) Ocak ayı toplantısında konuşulan Hatay EXPO 2021, AKP‘de çelişkiye neden oldu.Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak parti gurup Başkan vekili Ayhan Yavuz, Hatay 2021 EXPO‘ya destek verdiğini duyururken, AKP’li Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı‘ndan olumsuz değerlendirme geldi.

Kırıkhan’ın Destek Verdiği Hatay 2021 EXPO’ya Yayladağı’ndan Karamsar Çıkış

Toplantıda alınan 09 sayılı kararla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Mali Hizmetler Daire Başkanlığının; Hatay EXPO 2021 Antakya ve Arsuz ilçesi alanlarının yapım ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporu istişare edildi. Komisyon raporu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Kırıkhan Başkanı Yavuz’da EXPO 2021’e Destek

Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak parti gurup Başkan vekili Ayhan Yavuz; “ Hedefimiz Yaşanabilir bir Hatay, insanların özlediği bir Hatay.Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaçları doğrultusunda talep geldi.Arkadaşlarımızla oturup değerlendirerek hem Expo 2021 Hatay projesinin önünün açılması ve hızlanması anlamında hem de Belediyemizin hizmetleri anlamında bu satışın ezdem olduğu ve inşallah iyi bir rakama satılarak Hatay’ ımıza faydalı olacağı kanaati hâsıl oldu. Dolayısıyla gurubum ve Cumhur İttifakı olarak bu satışa ve borçlanma yetki talebine destek verdiğimizi bildirmek istiyorum Hatay’ımıza hayırlı olsun” ifadesinde bulundu.

Altınözü Başkanı Sarı’dan Hatay 2021 EXPO için Karamsar Değerlendirme

Kırıkhan’ın Destek Verdiği Hatay 2021 EXPO’ya Yayladağı’ndan Karamsar Çıkış

EXPO 2021 projesiyle ilgili bir konuşma yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Ben şahsen, kendimden başlamak üzere EXPO’nun ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Ben 63 bin nüfuslu ilçeme bunu anlatmak istiyorum. EXPO’da ne olacak. EXPO öncesi EXPO sonrası Hatayımızda ne var, ne olacak. Ben bunları öğrenmek istiyorum. Anladığım kadarıyla EXPO’nun bize maliyeti afaki konuşuyorum 500 milyonun üstünde. Cevap gelmediğine göre bu rakamı da geçer. 500 milyon gibi bir rakam Hatay’ın bir yıllık bütçesine denk. Bu projenin yüzde 99.9’u krediyle karşılanıyor. İnşallah bu meclis bu EXPO’nun tarihteki yerine olumlu bir şahitlik edecek.

12 ay sonra EXPO’nun projesi bitecek diyorsunuz. Ben grubum adına, inşallah bu projede biz mahcup oluruz, siz başarılı olursunuz diye umuyorum. EXPO’nun maliyeti, maliyetin yüzde kaçının kredilerle karşılanacağı ve kaç ay sürelerle hangi kaynaklarla ödeneceğini noktasından bir buçuk milyon insanı ve meclisimizi bilgilendirmenizi istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER