Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKırsallık Çözüldü, Köyler Yaşlılara Kaldı!

Kırsallık Çözüldü, Köyler Yaşlılara Kaldı!

TMMOB Zİraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Ahmet Sever, “Tarım öğretiminin 177. Yıl kutlamalarına” ilişkin açıklama yaptı.

Kırsal Yapı çözüldü, Köyler Yaşlılara Terk Edildi

Ahmet Sever, açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemizde programlı ve organize anlamda ilk kez 1846 da İstanbul Halkalıda başlanılan Tarım Öğretiminin 177. Yılı kutlu olsun. Öğretiminde 177 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip olmak biz tarım mühendisleri için haklı bir gurur kaynağıdır. Her yıl 10 Ocak ta Ziraat Fakültelerimiz ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından geleneksel olarak Türkiye’nin dört bir yanında kutlamalar yapılmaktadır. Toplumsal hayatın önemli bir parçası olan ve uygarlık tarihinin en eski ekonomik faaliyeti olan tarımsal faaliyetlerle ilgili sistemli ve programlı bir öğretimin başlaması elbette ki bu öğretimi almış insanlar tarafından kıvanç içinde kutlanmaya değer bir olaydır.

Son 30 yıldır küresel yanlış politikaların tarımda meydana getirdiği kayıplar artarak sürmüş, ülke tarımı saman bile ithal eder duruma gelmiş, süt sığırlarını besleyemeyen besici hayvanlarını kesime göndermiş ve hayvancılık sektörü çöküşe geçmiştir. Hayvancılıkta krizi gidermek için verilen destekler ve faizsiz krediler gerçek üreticiler yerine ilgisiz kesimlere tahsis edilmiş sonuç hayvancılık işletmelerinin iflası olmuş ve kamu kaynakları boşa harcanmıştır. Kırsal yapı çözülmüş, köyler yaşlılara terk edilmiş, kentlere göçen genç ve işsiz nüfus toplumsal birtakım sorunlara neden olmuştur.

Tarımsal anlamda tüm dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak ülkemizde de eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı, araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalar desteklenmelidir. Ziraat Fakültelerinin ve tarım ürünlerini ham madde olarak kullanan tüm sektör paydaşlarının yeniden yapılandırılması ve canlandırılması hepimizin sorumluluğundadır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER