Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKışa Giriş Provasında Sınıfta Kaldık

Kışa Giriş Provasında Sınıfta Kaldık

Havalar ısınıyor, sıcaklık hafta sonuna kadar sürecek.

İlimiz ve Türkiye genelini kapsayan geçen haftaki yağışlı ve soğuk günler geride kalıyor. Dünden itibaren başlayan hava sıcaklığındaki artış sürecek.


İskenderun teknik Üniversitesi iklim değişikliği uzmanı Prof.D. Abdulla Sakallı; ”Kış Provası bitti” başlığı altında soğuk ve yağışlı günlerin geride kaldığını anlatan hafta ile ilgili hava tahmininde şunları kaydetti:
“Bugünden itibaren Pazar gününe kadar hava sıcaklıkları hızlı bir şekilde 5 derece kadar artıp, Pazar gününden sonra da tüm TÜRKİYE’de mevsim normallerinin bir veya iki dere altında seyredecek. Kışa giriş provasında sınıfta kaldık. Tüm uyarılarımıza rağmen maalesef tedbir alma ve risk yönetme konusunda yetersiz kalıyoruz. Umarım bundan sonraki süreçlerde daha dikkatli oluruz.
Prof.Dr. Abdulla Sakallı, bugünden itibaren batı ve Marmara bölgesiyle ilgili tahminlerini de “Dikkat.dikkat.dikkat !..”başlığı altında şöyle yaptı:


Çarşamba günü (yarın)bütün Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Perşembe günü Marmara bölgesi özellikle Trakya ve İstanbul civarları, Cuma günü de yine Ege ve Batı Akdeniz bölgesi şiddetli yağışlara, yer yer ama çok şiddetli yağışlara dikkat edelim. Paylaşalım, yayalım daha fazla kişiye ulaşalım. Hayat kurtaralım.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER