Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKızılay Başkanı: "Ensar Vakfı'na Yapılan 8 Milyon Dolarlık Bağış Yasaldır"

Kızılay Başkanı: “Ensar Vakfı’na Yapılan 8 Milyon Dolarlık Bağış Yasaldır”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay bütçesinden Ensar Vakfı‘na 8 milyon dolarlık bağış yapıldığı iddialarını doğrulayarak, bağışın tamamen yasal olduğunu duyurdu.

Kızılay Başkanı: “Ensar Vakfı’na Yapılan 8 Milyon Dolarlık Bağış Yasaldır”

Bu durumun şartlı bir bağış olduğunu belirten Kınık, “Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır” ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı’na aktarılmak üzere Kızılay’a verilen 8 milyon dolara ilişkin açıklama yapan Kınık, Başkentgaz’ın vergi kaçırdığı iddialarına ilişkin konuştu.

Elazığ Depreminde Attığım Tweet Yüzünden Pişman Oldum

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından para talep etmişti. Bu duruma yönelik konuşan Kınık, “Elazığ depreminde attığım tweetten böyle gereksiz bir tartışmayı tetiklediğim için pişman oldum” dedi.

Kızılay’ın Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağış yaptığı iddiaları sorulması üzerine Başkan Kınık, “Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır” sözlerine yer verdi.

Kızılay Başkanı: “Ensar Vakfı’na Yapılan 8 Milyon Dolarlık Bağış Yasaldır”

Devlet İmtiyaz Verdi

Kınık, “Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet.”

Ortaya çıkan “Bu belgeler doğru mu?” sorusuna “Evet doğru ancak hukuk dışı yollarla elde edilmiş belgeler. Bağışçılarımızın rızası olmadan yayınlandığı için burada bir ihlal var” dedi.

Kızılay da Doğruladı

Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Söz konusu haberde adı geçen hayırsever firma, Kızılay’a bağışta bulunmuş ve şart olarak eğitim hizmetlerine destek vermek amacıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere habere konu olan vakfa aktarılmasını istemiştir. Kızılay da bu şartı, bağışçının istekleri doğrultusunda yerine getirmiştir” denildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER