Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKızılay Kızılhaç delegeleri 48 yıl sonra Türkiye’de buluştu

Kızılay Kızılhaç delegeleri 48 yıl sonra Türkiye’de buluştu


İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay Antalya’da 48 yıl sonra gerçekleştirilen 189 ülke delegelerinin katılımıyla uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu Genel Kurulu’na katıldı.

Kızılay’ın ev sahipliğinde 5-11 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu Toplantısı, 189 ülkeden yaklaşık 2000 delegenin katılımıyla Antalya’da başladı.

Dünyanın en büyük insani yardım organizasyonu olan Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu, Kızılay’ın ev sahipliğinde Antalya’da toplandı. Genel Kurul öncesinde Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, IFRC Genel Sekreteri Elhadj As Sy ve ICRC Genel Müdür Yardımcısı Balthasar Staehelin bir basın toplantısı düzenledi.

Tüm dünyada savaşlar ve insani krizler nedeniyle insanlığın acılı bir dönemden geçtiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “189 ülkeden yaklaşık 2000 delege ile insani yardımın 2030 stratejisini ele alacağız. Dünyanın bütün emin elleri (Good Hands) burada. Rekor katılımla iyilik ajandası için toplanıyoruz. İnsanlık adına biz sesimizi yükseltiyoruz. İnsanlığın iyilik gücünü artırmak için Türkiye’den ses vermekten de gurur duyuyoruz” dedi.

Dr. Kınık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin açlığın silah olarak kullanılmaması için birçok kararı bulunduğuna dikkat çekerek “Bu yapı maalesef eşgüdüm sağlayamıyor. Açlığı silah olarak kullanan devletler ya da gruplar hastaneleri, insanı yardım gruplarını hedef alıyorlar. Bütün bunlara BM’de 5 ülke karar veriyor. Sivil inisiyatifler olarak sesimizi yükseltiyoruz. Kim için, 1 milyar yoksul insan, 6 milyon bebek, 65 milyon göç eden insan için yükseltiyoruz. Bütün bunların kutuplaşmış dünya tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Tek bir masum bile yara almamalıdır” diye konuştu.

Gençlerin Şehirler ve Kültürler turu…
IFRC Genel Sekreteri Elhadj As Sy ise, gönüllülük ve gönüllüler olmadan hiçbir şey yapılamayacağının altını çizerek “17 milyon gönüllünün gücüyle hareket ediyoruz. Bu toplantılarda onların erken şoklar ve krizlerde dayanıklılığını artırmak için neler yapacağımızı, göç konusunu tartışacağız. Günümüzde dünya en büyük güç hareketiyle karşı karşıyadır. Onların onurunu zedelemeden nasıl çözümler üretebiliriz. Bunları ele alacağız. Katılımcıların her türlü önerisine de açığız” şeklinde konuştu.

Antalya Regnum Carya Golf Resort Otel gerçekleştirilen 189 ülke delegelerinin katılımıyla Uluslararası Kızılay-Kızılhaç hareketi gala yemeğine Avrupa Bölge Başkanlığı için Almanya ile yarışan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuk oldu. gecede ayrıca Anadolu Ateşi dans grubu konuklara muhteşem bir gösteri sundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER