Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKızılay Şirket Kurmadan Çadır Satmış!

Kızılay Şirket Kurmadan Çadır Satmış!

Depremde AHBAP’a yapılan çadır çadır satışını “Şirketimiz sattı” diye savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, şirket kurmadan önce de depolardaki çadırları sattığı ortaya çıktı. Kınık, 2018’de Kızılay logolarını sildirip 2 bin 977 çadırı 5,2 milyon TL’ye satmış.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurttaşlar çadır beklerken, Kızılay‘ın depremin üçüncü gününde AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” ifadelerini kullanarak bir dernek yapısı olan Kızılay’ın değil şirketinin çadır satışı yaptığı belirterek üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışmıştı.

Fakat ıslak imzalı yönetim kurulu kararlarına göre, Kızılay’ın şirket kurmadan önce de çadır sattığı ortaya çıktı.

Logoları sildiler

Logoları sildiler

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu kararında, Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Kararda, 2 bin 977 çadırın toplam 5 milyon 280 bin TL’ye satıldığı ifade ediliyor.

Skandal ifadelerin yer aldığında kararda, Kızılay depolarında bulunan 227 çadır ile stoklarda satılmasına karar verildi. Ayrıca afetler için stoklanan 600 çadırın da üzerindeki Kızılay logolarının silinerek satılması kararlaştırıldı. Çadır satışı Kızılay’ın yönetim kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER