Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKızılay’ın kan bağışı kampanyasına ilgi

Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına ilgi

 Antakya ilçesinde Antakya Belediyesi ve Türk Kızılayı Hatay Şubesi tarafından organize edilen ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ sloganıyla hayata geçirilen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

Antakya Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu, Türk Kızılayı önceki dönem Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, belediye başkan yardımcıları, sendika başkanları ve üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi. Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu, “Kış şartları ve Ramazan ayında kan bağışlarının düştüğü kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmayı ve düzenli bağışı özendirmeyi hedefleyen Türk Kızılayı Hatay Şubesi tarafından Hatay çapında ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ sloganıyla kan bağışı kampanyamızı başlattık. Ülkemizdeki düzenli kan bağışı oranı hala dünya ortalamasının altında seyrederken kan bağışları mevsim şartlarından da etkilenebiliyor. Kendini sağlıklı ve iyi hisseden, kan bağışı uygunluk şartlarını karşılayan kişilerden kan bağışını kabul eden Türk Kızılayı Hatay Şubesi, ülke çapında 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bağışı almaya devam ediyor. Türk Kızılayı Hatay Şubesi olarak Hatay bölgesinin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerini günlük sabit noktalarımızdan ve gezici noktalarımızdan alınan kan bağışları ile tüm hastanelere ulaştırılarak kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm Hatay halkımıza geçmişten bugüne kadar kan bağışlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, kan bağışı kampanyamıza desteklerini eskisinden fazla yine vereceklerini ümit ediyorum. Bu manada Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır diyoruz. Kan Bağışı Kampanyamıza desteklerinden dolayı Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’a ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘KIZILAY’IN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ’

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar da duyarlı toplum bilincinin oluşması açısından çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını kaydederken, “Bu etkinlik bir can kurtaran, bir toplumun hayatını kurtarıyor anlamında değerlendirilebilir. Bu manada yapılan kan bağışı ve hizmet anlayışının ülkemiz için çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bizler Antakya Belediyesi olarak bu dönem Kızılay’ın her daim yanında olacağız. Her ortamda belediyemizin tüm imkanları ölçüsünde Kızılay’a destek olmak bizlerin temel görevleri arasında yer alacaktır. İnşallah yapacağımız hizmet dönemi içerisinde daha da kaliteli bir çalışma ile birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Kızılay tarafından başlatılan Kan Bağışı kampanyası Odabaşı Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binamızın bahçesinde üç gün süreyle devam edecek. Katılımlarından dolayı tüm iştirakçilere teşekkür ediyor, duyarlı vatandaşlarımızı da kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bağış kampanyasına Bayındır Memur-Sen Hatay Şube Başkanı Hüseyin Tutar ve üyeleri, Antakya’nın çok sayıdaki mahalle muhtarları, belediye personelleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bağışta bulunan vatandaşlara Türk Kızılayı Hatay Şubesi tarafından meyve suyu ve soda ikram edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER