Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKKTC Başbakanından İskenderun Ziyareti

KKTC Başbakanından İskenderun Ziyareti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindeki heyet  İskenderun da yapımı tamamlanan Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Geçici Konteyner Kentteki programa katıldı.

Meydan Mahallesindeki AFAD Geçici Konaklama Merkezi Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Geçici Konteyner Kentteki programda İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkan yardımcısı Kemal Nadir Ünal da katıldı. Düzenlenen tören, depremde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Törende KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Durali Güçlüsoy, Başbakan Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu üyeleri olan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer hazır bulundu.

 “ACIMIZ, YASIMIZ BİRDİR”

Törende konuşan Başbakan Ünal Üstel, başları ne zaman darda olsa Türkiye hep yanlarında olduğunu hatırlatarak, “Deprem döneminde de biz Türkiye’nin yani milletimizin yanında olmaya çalıştık. Elimizden gelen ne varsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bizler tek bir milletin iki devleti olarak, et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz kardeşleriz. Geçmişimiz birdir, geleceğimiz birdir. Derdimiz birdir. Tasamız birdir. Sevincimiz birdir. Acımız, yasımız birdir. Ne zaman, Kıbrıs Türkü’nün başı dertte olsa yanında anavatanını yani sizleri bulmuştur. Ve ne zaman sizin başınızda bir dert olsa biz de sizin yanınızda olduk, oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Türkiye’ye ilk kurtarma ekibi gönderen iki ülkeden biri olduk. Keşke daha fazlası olsa daha fazlasını gönderebilseydik” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Nadir Ünal, 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybedenler için Allahtan rahmet dileyerek, depremden kentin ciddi şekilde etkilendiğini, yaraların sarılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, 6 Şubat depreminin bilançonun ağır olduğunu, 3 bin 112 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, toplam 2 milyon metre karelik kaldırılması gereken ağır hasarlı bina olduğunu aktardı. KKTC ve Kıbrıs Türk toplumunun desteğinin unutulamayacaklarını vurgulayan Demiryürek, bugün vatandaşların kalıcı konutlarına yerleşene kadar konteyner evlere yerleştiklerini ifade ederek katkı veren herkese teşekkür etti.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, eşi Zerrin Üstel ve beraberindeki heyet, İskenderun Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı yerleşkesi içerisine kurulan Şampiyon Melekler Köyü’ne yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER