Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKök Hücre Nasıl Bağışlanır? Kök Hücre Bağışının Önemi Nedir?

Kök Hücre Nasıl Bağışlanır? Kök Hücre Bağışının Önemi Nedir?

Kızılay işbirliği ile Eczacılar Odası tarafından “Kahraman olmak kanımızda var” diyerek kan bağışı kampanyası başlattı. Kan ve kök hücre bağışının önemi anlatıldığı etkinlik öncesinde Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü ve Hatay Tabip Odası Başkanı basın açıklaması yaptı.

HAMOK Dönem Sözcüsü ve Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, “Bugün HAMOK’un sosyal sorumluluk projelerinden birini daha gerçekleştiriyoruz. Aslında bugün yapılan etkinlik insanı bir sorumluluk gerektirir. Bu projeyi hayata geçirirken Hatay Kızılay ve Gaziler Odası Başkanlarımızın büyük çabaları var. Umudunu yitirmeden kök hücre ve lösemi bağışı bekleyen insanlarımıza bu etkinliği gerçekleştirdiğimiz için ve 2019 yılını farkındalıkla bitirdiğimiz için mutluyuz” dedi. Seyfettin basın açıklamasının devamında “Türkiye ve Dünya’da kök hücre ve lösemili birçok hasta mevcut. Birçok proje gerçekleşmesine rağmen, verilen kan ve kök hücre ile ilgili donör çalışmaları istenilen düzeyde değil. Bu etkinliği Eczacılar Odası’nda başlatacağız fakat burayla sınırlı kalmayacağız. Farklı odalarımızda da bu etkinliği gerçekleştireceğiz” dedi.

Kan Bağışı Süreci

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Haksöz, “Özellikle vurgulamak istediğim bir konu da kök hücre kavramının insanları korkutuyor olması. Kök hücre deyince insanların aklına bel ya da kemiğinden iğne ile girip hücre alınacakmış gibi yanlış bir algı var. Oysa ki yapılacak iş yalnızca normal bir kan verme işlemidir. Uyumlu kan bulunduktan sonra donör ilgili yere götürülüyor. Birkaç enjeksiyonla kan hücreleri çoğaltıldıktan sonra yine normal bir şekilde kan alınıp donör evine gönderiliyor. Herhangi bir şekilde kemiğin delinmesi, acılı işlemler söz konusu değil. Bu nedenle halkımız kök hücre vermekten hiçbir şekilde korkmasın. Son derece basit bir işlem. Yeterli duyarlı olalım ve bu insanların çığlıklarını duyalım” sözlerine yer verdi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Haksöz “Şu an Türkiye ve dünyada kök hücre ile tedavi edilmeyi dört gözle bekleyen hastalarımız var. Ne yazık ki kök hücre ile tedavisi çok kolay atlatılabilecek hastalıklar kök hücrenin bulunamaması sebebiyle zor günler geçiriyorlar. Lütfen kendini kök hücre veya organ bekleyen birinin yerine koyup bu şekilde duyarlı davranın” dedi.

Bağışlar sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasında devam etti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER